NOVI COSMO: Naša aprilska številka je takooo huda, da boš ...

... želela odpovedati vse plane za petek in oditi na zmenek s Cosmom. ;) Preveri, kaj te čaka v njej!

NOVI COSMO: Naša aprilska številka je takooo huda, da boš ... (foto: Santiago Ruisenor) Santiago Ruisenor
27. 3. 2019

"Trendi, trendi, trendi ..." začenja tokrat svoje uvodno pismo nove, aprilske številke Cosma naša odgovorna urednica Ajda Hovnik Plešej.

Vprašaj katero koli dekle iz ekipe Cosmopolitan Slovenija, katere strani imam v zadnjem času najraje, in povedala ti bo, da so to trendi. Zakaj? Prvi razlog je ta, da sem rada urejena. Zato sem vsakič, ko modne hiše predstavljajo nove trende, pozorna in skušam poiskati nekaj zase. Tisto nekaj, v čemer se dobro
počutim. To je vendar najpomembnejše, kajne? Drugi razlog pa je, da želim biti informirana in trendom tudi slediti – ne le modnim, temveč tudi potovalnim, wellness, lepotnim, kulinaričnim, kulturnim in drugim s področja življenjskega sloga. Resnično želim biti informirana o stvareh, ki niso klišejske. Tistih, ki ti pomagajo, da vstaneš iz povprečja.

Velikokrat si v tem kontekstu zaželim tudi dobrih namigov, ki pomagajo, da postajam vedno boljša jaz. Te sugestije najraje pobiram iz zgodb uspešnih posameznikov. Tokrat so me navdušile naslednje:

1. Presenečaj s svojo modno izbiro,

pravi naša večletna modna urednica Maja Sotošek. To sezono na svojih oblačilih preštej tisoč in eno piko, svojo najljubšo oblekico potopi v barve koralnega grebena in vladaj v monokromatskem kostimu ter navdušuj z neonskimi dodatki.

2. Slovenska Ashley Graham, Nataša Mernik, ti svetuje, da ...

si v svojo glavo vprogramiraš sledečo misel: “Ne gre za to, katero velikost nosiš, temveč kako jo nosiš!” Resno. Konec koncev je samozavest tista, ki bo poskrbela, da boš v kateremkoli oblačilu zažarela.

3. Poišči svojo ‘napakico’ in jo spremeni v simpatično lastnost,

svetuje Marko Ujc, igralec in trener javnega nastopanja, ki obvlada tehnike, s katerimi se otreseš treme in zablestiš. Vsak od nas ima lastnost, ki je lahko drugim simpatična, pravi. Vprašaj najbližje, kaj jim je simpatično pri tebi. Če je enaka lastnost simpatična več tvojim prijateljem, bo všeč tudi ljudem, ki jih boš srečevala v svojem življenju. Z njo boš ljudem prirasla k srcu.

4. Boljši kot bo tvoj vdih (in izdih), boljše bo tvoje življenje,

me je ta mesec naučila srčna sodelavka Petra Arula, ki je proučila enega največjih wellness trendov ta hip – dihanje (več v novem Cosmu na strani 66).

5. Bodi strpna! In naj ti ne pade na misel, da bi se zadovoljila z manj ljubezni, kot si je zaslužiš,

veleva lepotica Olivia Culpo, aprilska zvezda z naslovnice. 

Kaj me še navdihuje ta mesec?

Kolumna moje uredniške pomočnice Anamarije Lukovac, ki se je tokrat razpisala o občutkih, ki jih v nas, ženskah, sprožajo pri padniki močnejšega spola. Pa dodatnih 33 razlogov, zakaj za srečno življenje (ne) potrebuješ moškega. Navdušena sem tudi nad na novo odkritimi lokali v Sloveniji, od katerih boš v mesecu aprilu obiskala vsaj enega. To mi obljubi!

*Poveži se z nami Instagramu @cosmopolitansi.

Ajda Hovnik Plešej,
odgovorna urednica