Novembra na Ljubljanskem gradu

Na Ljubljanskem gradu v tekočem mesecu nadaljujejo z glasbenim ciklom Ta glas - na sporedu bo že tretji koncert z Nuško Drašček – in zaključujejo koncertni cikel Janez Dovč z gosti.

6. 11. 2013

Bolj natančno:

  • V četrtek, 14. novembra, ob 20. uri bo v Stanovski dvorani na sporedu tretji koncert glasbenega cikla Ta glas. Na tokratnem se nam bo z večerom francoskega šansona predstavila Nuška Drašček, ki jo danes uvrščajo med najboljše in najbolj vsestranske slovenske vokalistke. Na koncertu na Ljubljanskem gradu se bo, ob spremljavi pianista Blaža Jurjevčiča, predstavila s svojim izborom šansonov v francoskem jeziku – jeziku, ki ga Nuška skrbno neguje že od rane mladosti. Občinstvo bo lahko med drugim prisluhnilo  največjim uspešnicam Edith Piaf, Jacquesa Brela, Lare Fabian, slišalo se bo tudi šansone Celine Dion ter – kot zanimivost – šanson Atija Sossa »C'est un jeu« v francoščini.
  • V ponedeljek, 18. novembra , ob 19. uri pa bo v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu na sporedu zadnji, peti koncert iz letošnjega cikla Janez Dovč z gosti. Na prvih štirih koncertih je gostil: sopranistko Ireno Preda, glasbeno skupino Jararaja, vokalistko Brino Vogelnik in pa Gorana Krmca in Nina Mureškiča. Na tokratnem koncertu se harmonikar in skladatelj Janez Dovč predstavlja v Triu Sound of Slovenia, skupaj še z Boštjanom Gombačem in Goranom Krmcem. Uveljavljeni in odlični solisti, tokrat v zanimivi kombinaciji, nam bodo predstavili slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah, pa tudi duhovitih. Obeta se torej nadvse zanimiv zaključek uspešnega koncertnega cikla na Ljubljanskem gradu.

Več o tem, pa tudi drugem dogajanju na Ljubljanskem gradu si preberi na spletni povezavi www.ljubljanskigrad.si

Vabljena.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri