Nore na stripe, pozor!

Nikar ne zamudi predstavitve štirih novih k njig Žige Gombača, treh stripovskih knjig in klasičnega romana, ki bodo pospremljene s pestrim spremljevalnim programom 9. marca ob 10.30 v Narodnem muzeju Slovenije.

8. 3. 2013

V okviru Žive zgodovine se bo dogajal pravi viteški dan, poleg predstavitve štirih novih knjig Žige Gombača (Živa, Kompanjoni, Gal Matrica in Tista Tisa) se boš lahko seznanila z viteško metodo bojevanja, mečevanja, njihovo glasbo ...

"Tri od štirih knjig sva napisala z Ivanom Mitrevskim, s katerim odlično sodelujeva ter ustvarjava stripe in stripovske knjige. Prepričan sem, da v ta naš literarni oziroma ilustratorski prostor prinašava svojstven in svež pristop, ki ga pri nas v tem hipu skorajda ni. Tudi za v prihodnje imava resne načrte z RTV Slovenija in Narodnim muzejem, v rokavu pa imava številne ideje, ki jih bova poskušala uresničiti v stripovski/knjižni obliki. Nekaj doma, a nekaj tudi v tujini," je za Story povedal Žiga, ki je z Ivanom ustvaril že dve izobraževalni stripovski knjigi za RTV Slovenija, za Narodni muzej Slovenije v teh dneh izdajata drugo knjigo iz zbirke Živa iz muzeja, za Ptuj in Lendavo sta pripravila stripovski knjigi, ki svojstveno, predvsem s prisotnostjo humorja in primerno otrokom, predstavljata zgodovino oziroma nastanek teh dveh mest. Poleg tega pa Žiga nastopa v živo z Živo, pripoveduje zgodbe, Ivan pa povedano sproti riše otrokom in tako odkrivata slovensko zgodovino.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri