Nonstop: Ko vsakih 20 minut umre potnik

Jaume Collet-Serra, režiser grozljivke Sirota in akcijskega trilerja Neznanec, nas popelje na dolgi let čez Atlantik.

Liam Neeson (foto: Blitz Film) Blitz Film
14. 3. 2014

Na letalu je tudi zvezni šerif Bill, ki prejme sporočilo, da bo do izplačila 150-milijonske odkupnine vsakih 20 minut umorjen eden od potnikov. Ko začne izsiljevalec uresničevati svojo grožnjo, poskuša Bill med množico potnikov najti premetenega zločinca, ki spretno izkorišča človeške strahove in pasti utesnjenega prostora. Ko oblasti za zločin osumijo Billa, se začne bitka s časom, v kateri lahko vsak napačen korak pomeni skorajšnjo smrt med oblaki.

Skrivnostna sporočila

Mednarodni zvezdnik akcijskih filmov Liam Neeson v napetem trilerju igra Billa Marksa, zveznega šerifa na poletih. Med čezoceanskim poletom iz New Yorka v London Marks prejme vrsto skrivnostnih SMS-sporočil, v katerih od njega zahtevajo, naj letalsko družbo prepriča, da na točno določen bančni račun nakaže 150 milijonov dolarjev. Dokler denarja ni na računu, bodo vsakih 20 minut ubili enega potnika.

Marksa pestijo osebne težave, ki so iz njega iztisnile zadnjo kapljico želje, da bi se v skladu s svojim delom šel junaka; na svojo pomembno nalogo je začel gledati kot na pisarniško delo visoko nad oblaki. Toda nov dan v tej 'pisarni' se sprevrže v krizo, polno tveganja, in kmalu po vzletu se Marksov svet obrne na glavo.

Obdaja ga zgolj nekaj oseb, ki se sprva zdijo vredne zaupanja – med njimi sopotnica Jen Summers – in šerif se mora zateči k slehernemu delčku znanja, ki si ga je nabral med urjenjem, da razkrije morilca na krovu letala. Pregon postane napeta igra mačke z mišjo, pri kateri na nitki visijo življenja več sto potnikov.

Režija: Jaume Collet-Serra. Igrajo: Liam Neeson, Julianne Moore, Michelle Dockery, Anson Mount, Lupita Nyong'o, Bar Paly, Corey Stoll, Scoot McNairy, Jon Abrahams, Linus Roache, Nate Parker, Jason Butler Harner.