Nič več dvoma!

Okužbe nožnice so pogosta težava žensk vseh starosti. Najpogostejša je bakterijska vaginoza. Čeprav je pogostejša, kot si mislimo, jo veliko žensk ne prepozna. V primeru težav številne ženske ne vedo, za katero okužbo trpijo, čeprav se simptomi okužb razlikujejo.

5. 6. 2017 | Promocijsko sporočilo

Zakaj pride do okužbe nožnice?

Kadar se normalno ravnovesje nožnične flore poruši, pride do okužbe nožnice. V primeru pretiranega razmnoževanja glivic se lahko pojavi glivična okužba nožnice. V kolikor pa se pretirano razmnožijo slabe bakterije, lahko dobimo bakterijsko vaginozo. Simptomi se sicer razlikujejo, a je kljub temu težko z gotovostjo vedeti za katero okužbo nožnice gre. Ženske so pogosto v dvomih, počutijo se zmedene, celo prestrašene. Zaradi neprijetnega občutka, včasih celo povezanega z bolečino, si ženske želijo hitro rešitev. Najprej pa mora vedeti, za katero okužbo trpi.

Ali si lahko sama ugotovim, za katero okužbo trpim?

Pred kratkim je na slovensko tržišče prišel Canestest®, klinično preizkušen test za samotestiranje pogostih okužb nožnice. Testiranje je zelo enostavno in hitro, rezultat pa več kot 90 odstotno zanesljiv.

Kaj pa sedaj, ko vem, katero okužbo imam?

V primeru bakterijske vaginoze si ženska lahko pomaga s Canesbalance® gelom, ki klinično dokazano zdravi simptome bakterijske vaginoze, pri glivični okužbi nožnice pa vam še naprej stoji ob strani klasični Canesten. Več na www.canesten.si

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
L.SI.COM.05.2017.1707