Neverjetni svetovni rekordi pri igrah na srečo

Guinnessova knjiga rekordov, ki letos slavi 60 let postavljanja rekordov, se v velikem delu svojega uspeha lahko zahvali dejstvu, da nje zapisi ekstremnega odsevajo pestrost sveta okoli nas, pri čemer ta svet, ki se nenehno spreminja, vseeno na nek način ostaja isti.

Neverjetni svetovni rekordi pri igrah na srečo (foto: profimedia) profimedia
17. 9. 2014

Poleg rekordov posameznikov in skupin ljudi, stvari, rastlin in živali, pa tudi številnih drugih nenavdnosti iz sveta, so našo pozornost pritegnili tudi naravnost neverjetni presežki v kategoriji ...

Igre na srečo!

Navajamo le nekaj najbolj zanimivih ...

  • Največji zmagovalni niz

Decembra 1992 je grški Američan Archie Karas prispel v Las Vegas, ZDA, s 50 USD v žepu. Do začetka leta 1995 jih je pri igrah biljarda, pokra in kock pretvoril v 40 milijonov USD. To je največji zmagovalni niz v zgodovini in ima v kockarskem izročilu celo lastno ime: 'The Run'. Karasova ljubezen do kocka in (pozneje) bakarata pa sta bili zanj usodni: do sredine 1995 je ves denar izgubil.

  • Največja zmaga pri televizijski igri pokra

Tom Dwan (ZDA) je v eni igri pokra med turnirjem, predvajanem po televiziji, pobral 0,6 milijona funtov. Igral je proti rojaku Philu Iveryju v igri Full Tilt Poker's Million Dollar Cash Game, septembra 2009 posnet v Londonu, VB. Oba igralca sta dobila 'straight' (pet kart katerekoli barve po vrsti), toda Dwan je s 3-4-5-6-7 premagal Iveyija, ki je imel zaporedje as-2-3-4-5.

  • Največji loterijski dobitek podarjen v dobrodelne namene

Julija 2010 sta Allen in Violet Large (oba Kanada) od dobitka, vrednega 10,8 milijona USD, 98% ali 10,5 milijona USD podarila lokalnim skupinam, med katerimi so bili Rdeči križ ter bolnišnice, kjer se je Violet zdravila zaradi raka.

  • Najdaljši zmagovalni niz s kockami

23. maja 2009 je Patricia Demauro (ZDA) v igralnici hotela Brogata v Atlantic Cityju v New Jerseyu, ZDA, vrgla kocke kar 154-krat, preden je sedmica končala njen zmagovalni niz. Potrebovala je 4 uri 18 minut in pri tem premagala možnosti 1:1560 milijard.

Največ družinskih članov, ki so zadeli na loteriji

Najstnik Tord Oksnes je septembra 2012 z dobitkom 12,2 milijona kron (2,1 milijona USD) postal tretji član svoje družine, ki je zadel glavni dobitek na norveški nacionalni loteriji. Tri leta prej je njegova sestra Hege Jeanette zadela 8,2 milijona kron (1,27 milijona USD), še tri leta prej je njun oče Leif pobral dobitek v višini 8,4 milijona kron (1,5 milijona USD).

Preberi tudi: