TA nova (ženska) serija je OSVOJILA dekleta širom sveta (TV, prihaaaaajam)

Netflix zadnja leta kot po tekočem traku niza uspešne serije in pri tej ni nič drugače!

TA nova (ženska) serija je OSVOJILA dekleta širom sveta (TV, prihaaaaajam) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2019

V seriji po imenu "Sex Education" (Spolna vzgoja) so se ustvarjalci popolnoma posvetili seksu in vsemu, kar spada zraven.  

Brez dlake na jeziku se spopadejo tudi z marsikatero tabu temo in spregovorijo o težavah v spolnosti.

Čeprav so v ospredju najstniki, saj je dogajanje postavljeno v srednjo šolo, nikakor serija ni namenjanja samo tej publiki. Resnica je namreč takšna, da veliko število odraslih še vedno ne ve nič kaj več o seksu od srednješolcev. 

Torej, ogled je vsekakor priporočljiv vsem. Tudi staršem, ki se v zadregi pripravljajo na svoj prvi "pogovor" s svojim odraščajočim otrokom.

Kakšna je torej zgodba v seriji "Sex Education"?

V prvi epizodi spoznamo najstnika Otisa in njegove najboljšega prijatelja Erica. Oba devičnika, Eric pa je za povrhu še iz precej verne temnopolte družine, in še gej.

Otisova mama je priznana seks terapevtka, ki ima po vsej hiši razstavljene spolne pripomočke, knjige in vse, kar je možno dobiti v zvezi s kamasutro. 

Ko Otisova simpatija Maeve ugotovi, da ima fant tudi sam terapevtsko žilico, skupaj začneta v zameno za denar pomagati sošolcem, ki imajo težave v spolnosti.

Kar pri seriji pritegne, je odkritost. Situacije so prikazane življenjsko in resnično, tako kot v resnici tudi je. 

Tematike zajemajo vse od impotence, samozadovoljevanja, homoseksualnosti, oralnega seksa pa do splava in vaginizma. Dotaknejo se tudi alkoholizma, drog in nasilja.

Za razliko od večine filmov in serij, Sex Education splav prikaže tako, kot ga je večino žensk doživelo. Ni nekega "Aha" trenutka, kjer bi si junakinja naenkrat premislila in otroka obdržala. 

Kljub visoki ravni resničnosti in odkritosti, pa serija ne zamori. Junaki se človeku priljubijo takoj, in skupaj z njimi gledalec doživlja prelomne življenjske trenutke.

Igralska zasedba je sestavljena iz pretežno neznanih mladih igralcev, ki so seriji dodali svežino. Všečno je tudi, da je serija britanska, saj smo ameriških že vsi malo siti. Se strinjaš?

Tudi slog, v katerem je serija posneta, je precej zanimiv. Zaradi oblačil, ki so jih pri snemanju uporabili, spominja na 80. leta. Gre za simpatičen poklon filmom iz tega obdobja, vse ostalo pa je postavljeno v današnji čas.

Navdušila pa nas je tudi glavna igralka Emma Mackey, ki je prevzela vlogo pametne in malce uporniške Maeve.

Poglej, s katero znano igralko si je Emma neverjetno podobna:

Mislimo, da je čas za Netflix & Chill! ;)

Pripravila: N.S.

Fotografije: Instagram, GIPHY, Profimedia

Preberi še: Slovenke so spregovorile: TO bi najraje spremenile pri svojem partnerju

Priporočamo tudi: OMG! Meghan Markle ima novega asistenta, ki je NORO seksi