Predavanje Dalajlame tudi na spletu

V okviru dogodka »Maribor za mir - Nobelovi nagrajenci za mir« je te dni v Evropsko prestolnico kulture prišel tudi Njegova svetost XIV. Dalajlama Tenzin Gyatso s spremstvom.

17. 5. 2012

Ob prihodu na svoj drugi obisk mesta, prvič ga je obiskal leta 2010, je Njegova svetost Dalajlama podal prve misli:

»Vesel sem, da sem spet lahko med vami. Na tokratnem obisku bi vam želel sporočiti, da ne glede na stanje, ki smo mu priča, moramo ostati samozavestni in ohraniti upanje. Upanje je tisto, ki je ključ do naše sreče in razvoja.«

Njegovo svetost Dalajlamo je tako sodeloval na predavanju v okviru konference »Out of the Box« in ob 13.30 nagovoril ljudi na javnem predavanju v Dvorani Tabor, kjer bo spregovoril o ohranjanju duševnega miru.

Oglej si video!

Dalajlama o ohranitvi duševnega miru

Četudi ti ni uspelo prisluhniti njegovemu predavanju v živo ali prek spletnega prenosa, si predavanje lahko v miru ogledaš na spletni strani Sensa.si: 

 

Maribor gosti še več Nobelovcev

Mesto Maribor pa danes gosti še Nobelove nagrajence za mir prof. Muhammada Yunusa, ekonomista iz Bangladeša, pobudnika mikrokreditov ter ustanovitelja banke Grameen, dr. Rigoberto Menchú Tum iz Gvatemale, neutrudno borko za človekove pravice ter prof. dr. Lučko Kajfež Bogataj, klimatologinjo in slovensko ambasadorko boja proti podnebnim spremembam.

Več informacij o programu in dogodkih v okviru srečanja »Maribor za mir – Nobelovi nagrajenci za mir v Mariboru«, je mogoče najti na uradni spletni strani dogodka in Facebook strani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri