Ne rabiš biti Superman, da rešiš življenje! Daruj kri tudi ti ...

'Vsaka kaplja krvi šteje' je misel, s katero Klub mariborskih študentov (KMŠ) želi začeti novo šolsko leto, v katerem se bo poleg prireditvenim, kulturnim, izobraževalnim in športnim projektom posvetil tudi sociali in zdravstvu.

22. 10. 2014

Tako se je KMŠ v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor odločil spodbuditi in prirediti krvodajalski dan študentov v Mariboru. V Sloveniji je darovanje krvi prostovoljno že od leta 1953 in zaradi te dolge tradicije humanih dejanj želi Klub mariborskih študentov mlade spodbuditi h krvodajalstvu, humanitarnosti ter med njimi ozavestiti solidarnost do sočloveka. Kot pravijo na UKC-ju je »potrebno poudariti pomen krvodajalstva v družbi in oddati zahvalo vsem krvodajalcem in organizatorjem krvodajalstva«.

Krvodajalski dan bo potekal v torek, 28. oktobra 2014, kjer te bo ob 13:00 pred vhodom v UKC Maribor pričakala ekipa KMŠ-ja. Od tam bosš lahko odkorakala do Centra za transfuzijsko medicino, kjer te bodo pričakale prijazne sestre in ti podale vsa navodila za darovanje krvi.

Vse, ki ti ura krvodajalske akcije ne ustreza, obveščamo, da bo v torek transfuzijski oddelek sprejemal krvodajalce med 7:30 in 17:30. Pri registracijskem okencu te bo tudi čakal KMŠ podpisni list, kjer se boš lahko vpisala med darovalce krvi.

Za več informacij in redno obveščanje o dogodkih si oglej njihovo spletno stran www.klub-kms.si ali dogajanje spremljaj na njihovi facebook strani KMŠ – Klub Mariborskih Študentov.

Projekt so omogočili Študentska organizacija Slovenije in Zveza ŠKIS.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri