Ne boš verjela, v katerem slovenskem kraju so NAJBOLJŠI vozniki!

Slovenska raziskava je potrdila, da so najboljši vozniki v Sloveniji doma v ...

Ne boš verjela, v katerem slovenskem kraju so NAJBOLJŠI vozniki! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
28. 1. 2020 | Promocijsko sporočilo

Hudo! Preveri, kaj je pokazala nova slovenska raziskava:

Od skoraj 300 voznikov, ki so se v desetih slovenskih krajih lani preizkusili v vožnji na simulatorju varne vožnje DRAJV, so se najbolje odrezali Celjani, najšibkejšo vožnjo pa so prikazali vozniki na skrajnem severovzhodnem delu države.

Pokazalo se je, da tako tisti z daljšim vozniškim stažem, kot mladi vozniki, pri vožnji sicer prepoznajo nevarno situacijo v prometu, vendar pa se nanjo ne odzovejo ustrezno oziroma se trku ne uspejo izogniti zaradi prevelike hitrosti.

Raziskava je potekala pod okriljem Zavarovalnice Triglav 

Gre za rezultate Turneje mobilnosti, ki je pod okriljem Zavarovalnice Triglav lani potekala po desetih slovenskih mestih: Celju, Kraju, Novi Gorici, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Ljubljani, Postojni, Krškem in Kopru.

S pomočjo simulatorja vožnje DRAJV so v največji slovenski zavarovalnici po različnih regijah testirali, kako se vozniki odzivajo v nekaterih nepredvidljivih situacijah.

Ojoj! Številni bi ponovili izpitno vožnjo

Da bi se lahko vozniki preizkusili še na zanje bolj »domačem terenu«, so se iz virtualnega okolja simulatorja v okviru akcije Ponovno na izpitno vožnjo v največji slovenski zavarovalnici preselili še na ceste.

Odziv je bil odličen, saj se je na ponovitev izpitne vožnje prijavilo več kot 1.600 voznikov. Izmed  izžrebancev, ki so lahko skupaj z izkušenim učiteljem vožnje podoživeli izpitno vožnjo, pa bi jih vozniški izpit uspešno opravila manj kot polovica.

To je boljši rezultat kot na Turneji mobilnosti, kjer dva od treh voznikov vozniškega izpita ne bi opravila. Več o zanimivih ugotovitvah voznikov, ki so ponovili svojo izpitno vožnjo, si lahko preberete tukaj.

O vozniških navadah in razvadah na posebnem dogodku

Vse našteto bo izhodišče posebnega dogodka z naslovom »Anatomija slovenske vožnje«, ki bo potekal 13. februarja ob 11. uri 2020 v digitalnem centru Triglav Lab. Na njem bodo v največji slovenski zavarovalnici skupaj s strokovnjaki iz različnih področij, tudi psihologi in sociologi, podali celovit vpogled v ozadje voznikovega obnašanja in predstavili njihove analize na področju vozniških navad v Sloveniji.

Vabilo s podrobnejšimi informacijami o tem dogodku boste prejeli v kratkem, pred tem vam v infografiki v priponki predstavljamo nekaj dejstev in številk iz dosedanjih akcij cestne preventive