Natečaj Mentorjev feferon se izteče v ponedeljek

Revija MENTOR in JSKD RS v sodelovanju s studiem MV razpisujeta natečaj za Mentorjev feferon za najboljšo protestno pesem ali družbeno satiro. Medijska pokrovitelja projekta sta Val 202 in MMC RTVSLO.

Natečaj Mentorjev feferon se izteče v ponedeljek (foto: profimedia) profimedia
9. 7. 2014

Rok za oddajo prispevka za natečaj za Mentorjev feferon, najboljšo protestno pesem ali družbeno satiro, ki že tretje leto zapored spodbuja pišoči del prebivalstva h kritičnemu razmisleku poteče v ponedeljek, 14. julija.

Natečaj za protestno pesem Mentorjev feferon 2014 je anonimen, vsak avtor pa lahko sodeluje z največ dvema pesmima, ki naj ju do 14. julija pošlje na na e-naslov: mentor@jskd.si.

Vsaka pesem naj bo opremljena s šifro avtorja, v posebni priponki pa naj čakajo osebni podatki (ime in priimek, kraj bivališča, e-naslov, telefon, letnica rojstva, izobrazba/poklic), ki bodo znani šele po odločitvi žirije, najkasneje mesec dni po izteku roka za prijavo. Žirija v sestavi Ksenija Jus, Jure Longyka, Damjan Zorc in Gregor Podlogar bo pregriznila vse prispele feferone in do srede avgusta razglasila, kateri najbolj useka.

Nagrada za najboljši feferon bo uglasbitev pesmi, uglasbeni feferon pa bo predstavljen tudi na finalu Festivala mlade literature Urška v Slovenj Gradcu, 17. oktobra letos.

Avtorje treh najboljših feferonov bodo povabili na brezplačno literarno šolo pisanja angažirane literature z naslovom Upor v Tolminu med 22. in 24. avgustom s priznanimi mentorji: Matej Krajnc, Jure Longyka, Aida Kurtović, Ksenija Jus, Maksimiljana Ipavec in Gregor Podlogar. Na literarni šoli se bodo osredotočili na angažirano pisanje in nastavljanje ogledala družbi, na protestno pesem in upor skozi literaturo. Vse delavnice bodo tako teoretične kot praktične, namenjene pa so ustvarjalcem literature in ljubiteljem glasbe. Tudi rok za prijavo na Upor v Tolminu se izteče v ponedeljek, 14. julija.

Več informacij tudi na spletnih povezavah:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri