Napovedujemo: Izjemna fotografska razstava Cloud 9, avtorja Žige Koritnika

Pobližje spoznaj obsežno monografijo Urejevalci oblakov avtorja Žige Koritnika, ki je izšla januarja 2019 pod okriljem Društva PEGA.

Napovedujemo: Izjemna fotografska razstava Cloud 9, avtorja Žige Koritnika (foto: Žiga Koritnik) Žiga Koritnik
10. 6. 2019 | Promocijsko sporočilo

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave, ki bo v ponedeljek, 17. junija 2019, ob 19.30 uri v Mali galeriji Cankarjevega doma.

Tam boste lahko pokukali na samostojno razstav avtorja Žige Koritnika, na kateri bo predstavil 376 strani dolgo monografijo s 272 fotografijami v črno-beli (no, z nekaj izjemami), ki jih je avtor posnel na 45 festivalih v kar 14 različnih državah. 

"To ni knjiga za ljubitelje in poznavalce jazza. To je knjiga za ljubitelje glasbe in za ljubitelje fotografije, ki ljubijo glasbo," je o knjigi povedala pisateljica Sonja Porle.

O avtorju:

Glasba je nekaj, kar resnično definira delo Žige Koritnika. Njegova fotografija izraža globoko strast do izvajalcev in spoštovanje do celotne glasbene scene.

Glasbenike fotografira že od leta 1986, kar pomeni, da jim sledi že več kot 30 let. Koritnik je imel že več kot 60 samostojnih fotografskih razstav po vsem svetu, delal na več glasbenih festivalih in posnel več kot 150 portretov glasbenikov.

Analogna in digitalna fotografija sta orodji, s katerima ustvarja nesmrtne podobe, ki spregovorijo tudi tistim, ki niso del glasbenega sveta.

S knjigo Urejevalci oblakov, ki je sredstva za realizacijo uspešno zbrala na Kickstarterju,  Koritnik predstavlja najboljše trenutke, ujete na koncertih, in številne portrete znanih glasbenikov, kot so Anthony Braxton, Cesaria Evora, Ron Carter, Bill Frisell, Joe McPhee, Diane Reeves, Ray Charles, Tom Waits, Miles Davis, Sonny Rollins, Han Bennink, Cesaria Evora, B.B.King, Buddy Guy, Oumou Sangare, Hamid Drake, Peter Brötzmann, The Thing .... 

Predgovor h knjigi je prispeval John Kellman, knjiga pa vsebuje tudi besedila Matsa Gustafssona, Joeja McPheeja, Kena Vandermarka in Joëlle Léandre.

21.6. ob 17h bo v okviru Jazz festivala Ljubljana predstavitev knjige Cloud Arrangers, pogovor bo vodila Sonja Porle.

Več si lahko prebereš TUKAJ.

Vabljeni!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri