Najtežji gorsko tekaški šprint na 400 metrov!

Do drugega planiškega teka v nizu tekmovanj Red Bull 400 je še dobra dva tedna, prijavljenih pa je že 150 tekačev v moški in ženski kategoriji posameznikov ter več kot 20 štafet.

Najtežji gorsko tekaški šprint na 400 metrov! (foto: Promo) Promo
26. 4. 2013

Tek od vznožja do vrha naleta smučarske letalnice vsekakor ni običajen gorski tek.

Ne odvija se na razgibanem terenu kot so planinske poti, ni tako dolg kot tradicionalne gorske dirke, tudi od izkušenih gorskih tekačev pa zahteva prilagajanje tehnike in taktike teka.

Pravzaprav gre za gorsko tekaški šprint, saj tekmovalci tečejo na le 400 metrov dolgi razdalji, a pri tem v Planici premagajo skoraj 200 višinskih metrov. Proga se v zgornjem delu postavi tako zelo pokonci, da večina tekmovalcev za napredovanje uporablja tudi roke.

"Res je, da tečemo samo 400 metrov, ampak pri tej dirki je za to potrebno zelo veliko truda," o Red Bull 400 pove lanski zmagovalec planiške preizkušnje Turek Arslan Ahmet, sicer šestkratni evropski prvak v gorskem teku. Lani je za tek do vrha letalnice bratov Gorišek porabil le 5 minut in dve sekundi, pri tem pa po njegovih besedah porabil ravno toliko energije, kot za kakšno od dolgih a manj strmih gorsko tekaških preizkušenj.

Tekmovanja z imenom Red Bull 400, ki bodo letos potekala na štirih lokacijah v Sloveniji, Avstriji, Švici in na Finskem zato upravičeno imenujejo za najtežje gorske šprinte na svetu, poleg gorskih in običajnih tekačev pa se jih vedno udeležijo tudi vrhunski in rekreativni športniki z drugih področij.

Za gledalce vstopnine ni!

Na dirko se lahko še vedno prijaviš preko spetne strani www.eventim.si, več informacij pa boš našla na www.redbull.si/400

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri