Najnovejši napovednik filma Eksodus: Bogovi in kralji

Morda je Ridley Scott zadnji hollywoodski režiser starega kova, ki se ukvarja s kompliciranimi produkcijami, ki vključujejo masovne scene bitk in široke panorame antičnih mest snemanih iz zraka.

6. 10. 2014

Vse to nam tudi tokrat potrjuje najnovejši napovednik filma EKSODUS: Bogovi in kralji (Exodus: Gods and Kings). Ridley Scott je posnel eno najbolj poznanih bibličnih zgodb o človeku, ki je imel dovolj poguma, da se je uprl moči imperija. S filmom je oživil zgodbo Mojzesa (Christian Bale), ki se je uprl egipčanskemu faraonu Ramzesu (Joel Edgerton) ter pomagal iz Egipta pobegniti 600.000 sužnjem. Film je posnel v le 74. dneh, kjer je ves čas brnelo šest (6) 3D kamer.

Vendar pa so se mediji veliko bolj razpisali o karizmatičnem igralcu Christianu Baleau, ki v filmu odlično odigra glavno vlogo Mojzesa. Njegovo igro primerjajo z legendarnim Charltonom He­stonom (Ben Hur). Oskarjevec je več kot sijajno odigral svojo vlogo, dal je popolnoma nov vidik judovskemu osvoboditelju, ki je svoj narod rešil izpod egiptovskega suženjstva.

V filmu EKSODUS: Bogovi in kralji od 18. decembra dalje bomo lahko videli tudi: Joela Edgertona, Sigourney Weaver, Aarona Paula ter Bena Kingsleyja.

Do takrat pa uživaj v napovedniku ...