Najboljše destinacije za tvoj denar v letu 2015

Si želiš ogledati dih jemajoče destinacije, ne da bi pri tem zapravila ogromno denarja? Tudi letošnje leto je hotelski iskalnik Trivago dopolnil listo najboljših svetovnih destinacij za leto 2015, ki so vredne tvojega denarja.

Najboljše destinacije za tvoj denar v letu 2015 (foto: Profimedia) Profimedia
22. 11. 2014

Na samem vrhu seznama, se je ponovno znašlo bosansko-hercegovsko mesto Mostar, ki mu tokrat sledi srbski Novi Sad. Na listi top 100 destinacij se nahajata tudi dva slovenska predstavnika in sicer čudoviti Bled (69. mesto) ter prestolnica Ljubljana (99. mesto).

Trivagov seznam najboljših destinacij temelji na Indeksu najboljših vrednosti*, kateri letno usklajuje povprečno ceno nočitve v standardni dvoposteljni sobi s skupno hotelsko oceno za posamezno mesto po mnenjuveč kot 82 milijonov popotnikov.

Prav tako so ta mesta idealne počitniške točke, kjer popotniki najdejo idealen hotel za najboljšo ceno. Na listi popularnih mest bo zagotovo vsak popotnik našel destinacijo po svojem okusu, med katerimi velja izpostaviti starodavno maroško mestece Ouarzazate ali dragulj na reki Neretvi - Mostar.

Top 10 destinacij za leto 2015

top 10