Najboljša protestna pesem leta 2013 je pesem Aleksandre Kocmut

Zrasel je nov feferon - Mentorjev feferon, ki zares pošteno useka. Tako je po dolgem okušanju pekočih rim in ritmov odločila žirija v sestavi Aida Kurtović, Jure Longyka, Ksenija Jus in Matej Krajnc, ki je v okviru letošnjega natečaja Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in revije Mentor izbrala najboljšo protestno pesem leta 2013.

17. 10. 2013

To je pesem Aleksandre Kocmut s pomenljivim naslovom Slovenska pogača. Pesem sta mojstrsko uglasbila Slon in Sadež ter ji s tem dala še kanček dodatne ostrine.

Letos je bila konkurenca precej ostra - na natečaj je v predpisanem roku prispelo 108 besedil 70 avtorjev, kar je za tretjino več kot lani in kar morda kaže na naraščajočo razkačenost prebivalstva. Žirija je odločala v dveh delih. Najprej je med vsemi prispelimi besedili izbrala 5 finalistov, ki so jih uglasbili različni domači glasbeniki oz. glasbene skupine. Finalisti Mentorjevega feferona 2013 so bili poleg Slovenske pogače Aleksandre Kocmut še Mrzla domovina avtorice Lidije Brezavšček, Beraška duša avtorice Tonje Jelen, Čarli 3 avtorja Toma Novosela in Kocka kocka avtorja Slavka Rečnika. Žirijo je na koncu najbolj prepričala prav Slovenska pogača v izvedbi Slona in Sadeža.

Mentorjev feferon 2013 bo posebej predstavljen na Valu 202 in na portalu MMC RTVSLO, v petek, 18. oktobra 2013, pa bodo zmagovalno pesem slavnostno razglasili na festivalu mlade literature Urška v Slovenj Gradcu.

Medijska pokrovitelja: Val 202 in MMC RTVSLO – prvi interaktivni multimedijski portal

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri