Nagrajena Urbana in Bicikelj

Enotna mestna kartica Urbana in samopostrežni sistem izposoje koles Bicikelj sta prejela prestižno nagrado za najboljši dosežek na področju informacijske družbe v letu 2011/12.

19. 10. 2012

Kot so sporočili z Mestne občine Ljubljana, je v obrazložitvi nagrade navedeno, da je enotna mestna kartica Urbana brezkontaktna pametna kartica, ki v Ljubljani, med prvimi v Evropi, omogoča plačevanje mestnih storitev, npr. vožnje z ljubljanskimi mestnimi avtobusi, parkiranja in storitve v knjižnicah. Samopostrežni sistem izposoje koles v Ljubljani Bicikelj pa omogoča preprosto izposojo in vračilo koles.

Število uporabnikov se bliža 15 odstotkom populacije Ljubljane, število vseh izposoj bo kmalu preseglo en milijon. Tretjega oktobra so postavili nov rekord – 4.113 voženj v enem dnevu.

Prav tako je v raziskavi nemške avtomobilistične zveze ADAC Euro Test Turistična kartica Ljubljane v evropskem prostoru zasedla odlično tretje mesto (pred njo sta le kartici Dunaja in Osla).

Še ena vesela novica!

Brezplačno kolesarjenje odslej tudi v Velenju

Zdaj je tudi Velenje dobilo sistem brezplačne izposoje koles.

Zamisel, ki so jo uresničili že v številnih evropskih mestih, tudi v Ljubljani, so v Velenju dobro sprejeli. V dobrem tednu se je registriralo že 200 stalnih uporabnikov, ki se prevažajo z enega na drugi konec mesta.

Naložba je stala 180.000 evrov, a Velenjčani pravijo, da je bila dobra.