Na zdravje s penečimi mehurčki

Predvsem ženske se rade pocrkljamo s kozarcem dobre penine, ob dnevu zaljubljenih pa lahko z dragim nazdravita tudi skupaj in si ustvarita nepozabno vzdušje.

Na zdravje s penečimi mehurčki (foto: Profimedia) Profimedia
12. 2. 2015

Peneča vina imajo lepo tradicijo, nekoč so namreč veljala za pijačo vladarjev. Domovina tega posebnega vina je Francija.

Danes peneča vina pridelujejo po vsem svetu, z imenom šampanjec pa poimenujejo zgolj peneča vina, ki so bila pridelana v francoski pokrajini Champagne.

Osnovno vino za pridelavo penin je popolnoma suho in vsebuje več kislin kot običajno belo vino, je idealen aperitiv, saj ti mehurčki vzbudijo tek. Lahko ga postrežeš k predjedem in lažjim glavnim jedem, nekoliko bolj sladke penine pa se odlično dopolnjujejo tudi s sladicami.

Ta teden smo preizkušali peneča vina v vinski knjižnici, ki je najnovejša pridobitev prenovljene Kavarne Union.

Njihova želja je postati center vinskega in kulinaričnega dogajanja v Ljubljani, ob izbrani glasbi in okusnem vinu bodo vsak mesec organizirali dogodke.

Če si ljubiteljica dobrih vin, lahko v petek, 13. februarja obiščeš Salon penečih vin v Veliki dvorani GH Union, ki poteka v okviru 18. festivala vin.

Prav tako se lahko v tem letu udeležiš tudi drugih vinsko-kulinaričnih dogodkov festivala, ki ga poleg dobre kapljice odlikuje vrhunska kulinarika.

Na ulicah stare Ljubljane bodo tako organizirali Ljubljansko vinsko pot s poletnim in jesenskim vinskim razvajanjem, od maja dalje pa lahko na Pogačarjevem trgu obiščeš Mesto vina.

Napisala: Maja Jagodic

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri