Na platna prihaja težko pričakovani film Smeti

Ko siromašni fantje iz brazilskih favel postanejo svetovne igralske zvezde ...

1. 11. 2014

Letošnje leto je zaradi svetovnega nogometnega prvenstva nedvomno minevalo v znamenju brazilske vročice. Slednja se nadaljuje tudi v jesenskih dneh, ko na slovenska kino platna prihaja težko pričakovan akcijski triler Smeti, posnet v Riu De Janeiru. Glavne zvezde zgodbe o neustrašnem boju za pravico so mladi lokalni naturščiki, ki so se odlično vživeli v vloge in navdušili tako izkušene člane filmske ekipe kot tudi kritike in občinstvo.

Smeti, ki so na nedavnem devetem filmskem festivalu v Rimu postale zmagovalni film po izbiri občinstva in tako osvojile osrednjo nagrado festivala, si bo pri nas moč ogledati že 6. novembra.

Med brskanjem po ostankih na lokalnem smetišču dva siromašna fanta iz favele Ria de Janeira najdeta denarnico, ki bo njuna življenja spremenila za vedno.

Ko jima lokalna policija ponudi bogato nagrado za nepričakovano odkritje, fanta Rafael in Gardo spoznata, da sta našla nekaj zares pomembnega. Skupaj s prijateljem Ratom se podata na nevarno avanturo, v kateri pogumni fantje na begu pred policijo razkrivajo skrivnosti najdene denarnice.

Na njihovi poti iskanja pravice bodo morali ločiti prijatelje od sovražnikov, medtem ko bodo po koščkih odkrivali zgodbo lastnika denarnice Joseja Angela. Policiji pod vodstvom pokvarjenega Frederica ne morejo zaupati, vendar pa imata ameriška misijonarja, ki delata v faveli – v usodo predani duhovnik Julliard in njegova mlada pomočnica Olivia – morda moč, da potrkata na prava vrata in fantom pomagata najti odgovore.

Neustrašen boj za pravico prihaja v naše kinematografe 6. novembra 2014.

Igralska zasedba: Martin Sheen, Rooney Mara, Rickson Tevez, Eduardo Luis, Gabriel Weinstein, Wagner Moura, Selton Mello

Režija: Stephen Daldry (Billy Eliot, Bralec, Ure do večnosti ...)

Scenarij: Richard Curtis, temelji na knjigi Andyja Mulligana