NA TESTU: TO je najbolj zaželen telefon letošnje pomladi (neverjetno!)

V Parizu se je konec marca ponovno zbral cel svet, saj je blagovna znamka Huawei predstavila nova telefona serije P30 - Huawei P30 in Huawei P30 Pro. Tam smo bili tudi mi in na test vzeli zadnjega. Reči moramo, da nas je 'nad-prepričal'. Poglej, zakaj ...

NA TESTU: TO je najbolj zaželen telefon letošnje pomladi (neverjetno!) (foto: Ajda Hovnik Plešej) Ajda Hovnik Plešej
11. 4. 2019

"Le kaj lahko še izboljša že tako izjemna pametna telefona Huawei P20 in Huawei P20 Pro?" sem se vprašala pred predstavitvijo novih Huawei telefonov serije P30, ki je potekala 26. marca v pariškem kongresnem centru. Ne boš verjela, kaj ...

Pametni telefon Huawei P30 Pro premika meje mobilne fotografije.

Zgornje si to pomlad že zagovoto nekajkrat slišala. Je res? 

"Serija Huawei P30 predstavlja največji preboj po desetletjih razvoja digitalnih fotoaparatov; preoblikovala bo pravila in dojemanje mobilne fotografije," je na predstavitvi povedal Richard Yu, predsednik uprave Huawei Consumer BG.

Povedano preprosteje: Zdaj je uradno! Za izjemne fotografije ne potrebujemo več dodatnih fotoaparatov, temveč le pameten telefon.

Serija Huawei P30 nam omogoča zajeti pravo lepoto, ki nas obdaja, in to z napravo, ki tudi za ženske roke ni prevelika. Se strinjaš?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Huawei Mobile Slovenija (@huaweimobilesi) on

Fotografije, ki so vedno profesionalne kakovosti

Pametni telefon Huawei P30 Pro je opremljen s popolnoma novo oblikovanim sistemom štirih kamer Leica.

Ta vsebuje glavni objektiv s tipalom Huawei SuperSpectrum in ločljivostjo 40 milijonov slikovnih pik, ultra širokokotni objektiv s tipalom z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik, teleobjektiv ločljivosti 8 milijonov slikovnih pik, globinsko tipalo ToF ter prednjo kamero ločljivosti 32 milijonov pik, ki je snemanje selfijev dvignila na novo raven.

Vrhunska raven fotografiranja z optično povečavo

Novi objektiv SuperZoom prinaša vrhunsko raven fotografiranja z optično povečavo, ki je do zdaj ni bilo v napravah tako tanke zasnove. Zaradi periskopske konstrukcije leč pametni telefon Huawei P30 Pro podpira 5-kratno optično, 10-kratno hibridno in 50-kratno digitalno povečavo.

Glej spodnjo fotografijo ...


Spodnja primerjava fotografij je nastala po predstavitvi v Parizu. Na desni fotografija s 5-kratno povečavo. (P.s. Fotografije niso obdelane!)

Umetna inteligenca (AI)

Huaweijeva kamera ToF sprosti domišljijo. Edinstveno tipalo pametnega telefona Huawei P30 Pro ocenjuje globino polja. Zaradi natančnih meritev razdalje do predmetov v prizoru je mogoča simulacija več nivojske zameglitve (učinek bokeh).

Funkcija super portreta pa zajeme najmanjše podrobnosti, kot so posamezni prameni las.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajda Hovnik Plešej (@ajdahovnikplesej) on

Z združevanjem podatkov o globini in sposobnostjo programskih algoritmov pametni telefon posname izjemne slike z razpršenim ozadjem in poudarjenim objektom fotografije v vsakih pogojih.

Huaweijeva umetna inteligenca (AI) pa uporabniku pomaga, da združi vse to v popolnem posnetku. Prednja in zadnje kamere lahko zajamejo zaporedje več fotografij, ki jih umetna inteligenca združi v popolno fotografijo z visokim dinamičnim razponom (HDR+) ter tako prepreči, da so deli fotografije premalo ali preveč osvetljeni.

Premika meje mobilnega videa

Pametni telefoni serije Huawei P30 imajo kamero kinematografskih zmogljivosti, ki uvaja dobo snemanja mobilnega videa studijske kakovosti. Tipalo Huawei SuperSpectrum omogoča spektakularno zajemanje video posnetkov pri šibki svetlobi, zato so nočni posnetki svetlejši in polni podrobnosti.

NUJNO, NUJNO si oglej uradni promocijski video, v katerem je nastopila ambasadorka blagovne znamke Huawei, Gal Gadot TUKAJ:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Huawei Mobile Slovenija (@huaweimobilesi) on

Osupljiva oblika in čudovite barve

Joon Suh Kim, vodja dizajna pri družbi Huawei je prepričan, da je oblika mobilnika tista, ki ga prodaja. Slednje velja sploh za ženske. "Prvi vtis je najbolj pomemben, da se uporabnik odloči ali ne odloči za nakup," razlaga.

Pravi, da smo prav ženske tiste, ki jim dajemo zagon za razvoj. Mi smo tiste, ki imamo denar in smo ga pripravljene tudi zapravljati, pri čemer pa tehnologija ni na prvem mestu, pomemben je videz.

Res je, ženske želimo seksi telefone! Ni nujno, da so ravno zmogljivi ...

"Vsi se trudijo, da bi razvijali tehnologijo. Tehnologija je super, vendar mora biti mobilni telefon nekaj več. Barva in dizajn simbolizirata to, kar ste. Tudi če kupite telefon v črni barvi, ga nadgradite z na primer, vpadljivim ovitkom. Telefoni so postali del našega vsakdana, zato morajo biti zanimivi in zabavni. Morajo vam biti všeč," je še pojasnil Suh Kim na skupinskem intervjuju po uradni predstavitvi novih telefonov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Huawei Mobile Slovenija (@huaweimobilesi) on

Če je druga linija mobilnikov kitajskega proizvajalca, serija Mate, usmerjena bolj k moškim, je serija P k ženskam. "Zato je ta serija tudi bolj barvita, imamo pa tudi barve, ki ustrezajo moškim uporabnikom," je dejal. 

Barva in dizajn simbolizirata to, kar smo.

Si vedela? Serija Huawei P30 je obdelana z devetimi barvnimi premazi in navdihnjena z edinstveno barvno paleto in nedotaknjenim videzom solin. V Sloveniji pa so na voljo tri: barva dihajočega kristala, barva severnega sija in črna. 

Huawei P30 Pro ima res vrhunsko baterijo

Huawei P30 Pro ima zelo zmogljivo baterijo, ki se v primerjavi s telefoni Huawei P20 Pro polni še z višjo hitrostjo (v 30 minutah se napolni tudi do 70 %) in tudi dolgo zdrži.

Cosmo je RESNIČNO navdušen nad novim Huawei P30 Pro in nad njim boš popolnoma navdušena tudi ti, ko ga preizkusiš.

Novi Huawei P30 Pro smo preizkusili v 34. nadstropju hotela Hyatt Regency Paris Étoile, in nastalo je tole #brezfiltra:

Pariz zgodaj zjutraj ...

... in Pariz pozno ponoči.

Cena Huawei P30 v prosti prodaji znaša 699,99 €, cena Huawei P30 Pro pa 899,99 € oziroma 999,99 €. 

Pripravila: Ajda Hovnik Plešej
Fotografije: promocijsko gradivo, profimedia, osebni arhiv