Na tem gradu iz Disneyjeve pravljice lahko preživiš čarobne medene tedne

Poglej kako lahko v svoje načrte za sanjsko poroko in medene tedne vključiš popoln odmerek pravljičnih vibracij.

Na tem gradu iz Disneyjeve pravljice lahko preživiš čarobne medene tedne (foto: shutterstock) shutterstock
30. 8. 2018 | Promocijsko sporočilo

Medene tedne lahko preživiš v romantičnem gradu, ki je bil navdih za brezčasno Disneyjevo pravljico Lepotica in zver.

Disneyjev film Lepotica in zver je dekleta po svetu tako navdušil, da od tedaj sanjajo, kako se bodo kot neveste vrtele po prostornih grajskih dvoranah, oblečene v pravljične poročne obleke (z Disneyjevim pridihom). Toda prelepe poročne obleke in čarobni rožnati šopki niso samo za neveste iz filmskih platen. Medeni tedni so lahko tudi za vaju prav tako romantični, kot je zgodba iz filma Lepotica in zver.

Naj film Lepotica in zver navdihne vajine medene tedne tudi v resničnem svetu, saj dvorec resnično obstaja in celo na razpolago vama je, da tam preživita vajine prve skupne korake.  Sicer informacij o tem, ali imajo na gradu v ponudbi tudi govoreče čajnike, nimamo, vendar se tudi to zna zgoditi. ;)

Ta grad te bo navdihnil

Château de Chambord, ki se nahaja v francoski dolini Loire, je največji dvorec v regiji in je služil kot navdih za upodobitev očarljivega gradu iz filma Lepotica in zver.

Renesančni grad, ki ima kar 440 soban, so v 16. stoletju gradili kar trije: Francois I, Henry II in Luj XIV. Pravijom da ga je po načrtih Leonarda da Vincija 15 let gradilo 1800 delavcev. Ker grad ne leži neposredno ob Loari, so
seveda spremenili njen tok tako, da je nastala mala rečica okoli gradu, imenovana Casson.

Mladoporočenci, ki resnično iščejo svoje sanje v Disneyjevi pravljici, lahko medene tedne preživijo v čudovitih prenočiščih (Gîtes Cerf et Salamandre), ki so le streljaj stran od pravljičnega gradu.

Za 460 evrov na noč lahko izkusita popolno romantiko in stopata po stopinjah Bell ter njenega princa.

Kaj pa, če vama Francija ne diši?

Če Francija ni vajina izbrana destinacija za medene tedne, lahko še vedno doživita čarobnost v katerem drugem očarljivem evropskem gradu.

Eden takih je Irski grad Lisheen, ki je bil zgrajen v začetku 19. stoletja, kjer bosta za nočitev odštela le 60 eur na osebo.

 

A post shared by Kara (@kstarr1) on

Avstrijski grad Wasserburg, romantični grad, ki se nahaja v bližini Dunaja, je tudi na vrhu seznama pravljičnih grajskih medenih tednov.

Nočitev tam vaju bo stala 85 eur na osebo.

 

A post shared by Stephen (@wyliestephen) on

Na medene tedne lahko z Mercatorjem odpotuješ brezplačno

Če bi se tudi ti rada s svojim dragim izbrancem odpravila na katerega od pravljičnih evropskih gradov, ne zamudi Mercatorjeve nagradne igre, ki ti do 26. septembra lahko priskrbi dve brezplačni letalski vozovnici za eno od 22 potovalnih destinacij Adrie Airways.
In možnosti za zmago je kar precej, saj bo nagrajenih in izžrebanih kar 250 parov! Več poišči na Mercatorjevi spletni strani!

Več o nagradni igri si preberi TUKAJ.