Na potovanju poskrbi zase

Saj nočemo biti zamorjene, vendar je treba poskrbeti za varnost, če potuješ sama ali s prijateljico (sliši se, da bi to govorila mami).

6. 7. 2013

Strah je lahko tvoj zaveznik, še posebej če potuješ sama. Obstajajo celo knjige, v katerih strokovnjaki za varnost dajejo nasvete za ženske, ki potujejo same. Ni ti treba prebrati knjig, poslušaj pa svoj notranji glas – če reče Ne, naj bo Ne.

Izogni se prvem nadstropju. Vanj je lažje vdreti in si zato prej na vrsti kot tarča. Nikoli ne boš našla stevardese nižje kot v drugem nadstropju v hotelu – in kdo ve več o tem, kako varno potovati, kot ženske, ki potujejo vsak dan?

Preden odpreš vrata svoje hotelske sobe, se ozri okrog, da boš preverila, ali je kdo opazil, da greš notri sama – želiš si, da bi čim manj ljudi vedelo, da si tam sama. Če je kdo na hodniku, hodi naprej in naredi še en krog ter se vrni čez par minut.

S ključem sobe ravnaj kot s svojo kreditno kartico (starejši hoteli imajo številko sobe na obesku ključa, zato bodi še posebej pazljiva s tistimi). Nikoli si ne želiš, da bi kdo poznal številko tvoje sobe, zato tudi nikoli ne povej številke sobe na glas.

Ko nisi v sobi, pusti prižgan radio ali televizijo in na kljuko obesi listek Ne moti. Tako bo videti, kot da je nekdo notri, zato se ne bodo odločili vlomiti.

Besedilo: Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri