"Na pomoč, star sem 27 let in še nikoli nisem spal s punco"

Za našo rubriko Kavč, d. o. o. se je oglasil fant, ki še nikoli ni spal s punco. Na pomoč sta mu priskočila Tina Torelli in Marin Medak. Moraš prebrati, kaj sta mu svetovala. Bi mu ti drugače?

Na fotografiji: Marin Medak in Tina Torelli (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
19. 9. 2015

Tina je novinarka Cosma in več drugih revij. Med enim in drugim intervjujem se je izšolala za terapevtko – diplomo iz energijske terapije je sicer nekam založila, ampak to še ne pomeni, da je nima. Z dvema mačkama in enim malo večjim (potepuškim) mačkonom prede in čara na obrobju mesta. Lahko ji pišeš na tina.torelli@adriamedia.si.

Marin Medak je najmlajši vodja veslaških odprav čez morja. Leta 2012 je vodil štiričlansko mednarodno odpravo čez Atlantski ocean, pred tem uspešno opravil več kajakaških ekspedicij po svetu, letos je preveslal južno Sredozemlje. Je tudi predavatelj na temo motivacije in vodenja skupin, ta mesec pa se je uspešno soočil z novim (Cosmo) izzivom. Marin, sedi, pet!

VPRAŠANJE BRALCA: Dragi Cosmo! Star sem 27 let in še nikoli nisem spal s punco. Fizično ni z mano nič narobe, psihično pa ... ne vem, a očitno precej, ker me vse punce zapustijo, še preden pride do seksa. Nisem tako samozavesten, da bi si znal dobiti takšno za eno noč, kot to počnejo moji prijatelji. Ker me dejstvo, da sem še devičnik, tako nažira, pa imam občutek, da moram z neko punco najprej vzpostaviti trdno razmerje, preden se ji bom sploh zaupal.

Trudim se, da sem maksimalno prijazen, ustrežljiv, nevsiljiv, rad dam kompliment, pa nič. Čez nekaj tednov se vsaka punca odloči, da je bolje, če sva samo prijatelja, ker se je a) zatrapala v enega od mojih neandertalskih prijateljev, b) ker še ni pripravljena, c) ker nisem njen tip. Zakaj je potem šla na zmenek z mano? Miha

Marin svetuje:

Miha, verjemi, da je na svetu veliko takšnih, ki so v enaki situaciji kot ti. Verjetno več, kot si predstavljaš. Nismo vsi že na v srednji šoli skakali za krili, nekateri pa smo imeli tudi študentska leta bolj skopa. Predlagam ti, da si izbereš hobi in v njem postaneš zelo dober.

Kakšen šport, ples ali kuhanje oziroma karkoli, kar te že zdaj vsaj malo veseli. To ti bo dalo samozavest, ki jo bodo začutile tudi punce. Če je nekaj lahko in na pladnju, pač ni tako privlačno in ne ceniš toliko, kot če se moraš za to potruditi. Težko boš našel žensko, ki ji komplimenti in pozornost ne godejo. Zmenki so namenjeni ravno temu, da se spoznaš in vidiš, ali ti je druga oseba všeč ali ne.

Ne smeš biti jezen na punce, če gredo na zmenek s tabo in se potem odločijo, da to ni to. Predvsem pa poskusi biti čim bolj sproščen, čeprav verjamem, da je to težko. A se zavedaš problema in ne dvomim, da boš našel super punco.

Tina svetuje:

Dragi Miha, redkokdaj izdam tako radikalen recept, ampak tokrat ga bom: predpisujem ti seks za eno noč, vzeti ga moraš pa čim prej. Pozabi, da nisi dovolj samozavesten, ker je dovolj namen. Vesolje se uglasi z resnico, in ko si boš bližnjega srečanja s samičko iskreno želel, ti jo bo dostavilo pod nos.

Naša dolžnost v življenju je, da premagamo strahove, ki nas najbolj ovirajo na poti do sproščenega in zadovoljnega življenja. Strah je najhujši strup in naredi neokusno prav vsako reč v življenju. Od njega se mirno poslovi, kot da ga nikoli ni bilo. Priložnostni seks si lahko privoščiš tudi s katero od svojih samskih prijateljic. Izberi si tisto, ki ji najbolj zaupaš, in ji povej, kaj za vraga te muči!

Nič sramotnega ni, če še nisi, in marsikateri ženski se bo to zdelo simpatično. Postani bolj odkrit, pa se punce ne bodo več toliko odločale za tvoje neandertalske prijatelje. Moder človek mi je nekoč rekel, da se največji človeški potencial skriva tam, kjer je največja blokada. In če takole seštejem ena plus ena, lahko mirno sklepam, da si prava seks mašina!

VPRAŠANJE BRALKE: Stara sem 26 let, lepa, seksi, zanimiva. Vsaj tako pravijo in meni se zdi, da imajo prav. Moja težava je v tem, da mi prijatelji s komentarji kalijo srečo v ljubezni. Res je, da se vedno zaljubim v poročenega tipa z dvema majhnima otrokoma, a ljubezni ne moremo izbirati sami, ni res?

Prav zdaj imam enega takšnega – direktorja velike firme, tujca, vabi me na zabave in na krajše počitnice. Pravi, da je odnos z njegovo ženo v zadnji fazi in da samo še čaka, da otroka čisto malo odrasteta. Še nikoli nisem bila tako zaljubljena.

Odklanjam vse druge fante, ki bi bili z mano, in večino časa čakam nanj, ker vem, da bom z njim šla na čisto nov nivo življenja in ljubezni. Prijateljice mi pravijo, naj ne sanjam, jaz pa bi rada sanjala, ker vem, da se sanje včasih uresničijo. Na živce mi grejo! Očitno si v življenju izbiram težje poti. Lahko bi imela pet fantov na vsak prst, jaz pa bi rada doživela pravo ljubezen in življenje kot iz sanj. Je to greh? Tjaša

Marin svetuje:

Draga Tjaša! Ni greh, s svojim življenjem lahko počneš, kar se ti zahoče. Je pa zelo verjetno, da si takšnim profilom ljudi, ki so ti všeč, bolj v popestritev kot kaj drugega. Upam in ne dvomim, da imaš še veliko drugih privlačnih adutov. Zdaj si v najboljših letih in čez nekaj časa ne boš več tako lepa in seksi. Bodo prišle druge mlajše in še bolj zanimive.

Če so ti pač všeč starejši moški, ni s tem nič narobe. Bolj problematično se mi zdi to, da si želiš živeti življenje kot iz sanj, kar se mi zdi, da povezuješ predvsem z materialnimi dobrinami.

Oprosti, če se motim. Še nisem videl zveze, ki bi funkcionirala dlje časa, če je bil glavna vez v paru denar. Ta je zagotovo ena najbolj zaželenih stvari na svetu, a je hkrati tudi zelo izmuzljiv. En dan je, drug dan ga lahko več ni. Najhuje se mi zdi čakati na nekaj, na kar nimaš vpliva. Se ti res zdi vredno?

Tina svetuje:

Tjaša, dobro jutro! Čim prej se zbudi in odpri oči! Praviš, da imaš rada težje poti, a tale pot je lahka. Lahka v vseh pomenih besede. Najlažje je zapeljati poročenega moškega s težavami doma, lažje je slišati lepe laži kot resnico in težje se je kaliti v enakovrednem odnosu, kjer ni tretjih oseb.

Moški, na las podobni tvojemu trenutnemu ljubimcu, praviloma nikoli ne zapustijo žensk, ljubice pa v ljubezenskih trikotnikih odigrajo vlogo lepila – vendar to ni lepilo, ki bo zlepilo vaju, ampak njiju. Malo si bo odprl ventilčke, ker je bil nedorasel življenjskim spremembam, kot so otroci, kaos, sprememba njenega telesa, razpoloženja itd.

Mogoče je tvoj primer zares drugačen od vseh drugih, a lahko ti zaupam, kaj se je zgodilo moji prijateljici: v trenutku, ko je omenila družinsko življenje, od katerega je njen ljubimec bežal, si je začel miriti živce in polniti ego med drugimi stegni.

Ne rečem, da je to tvoj primer, a zakaj potem tvoj direktor čaka, da bodo otroci malo odrasli? Se heca? To bo šele škodljivo za njih! In čeprav bi res nekoč pustil ženo, boš ti postala grešni kozel, njegova družina pa ne bo nikoli izginila. To veš, kajne?