Na Maratonu Franja pričakujejo 7.000 kolesarjev

Slovenski praznik kolesarstva Maraton Franja BTC City že 33. leto prinaša posebno energijo in izziva nove mejnike.

22. 5. 2014

Maraton Franja BTC City je največji praznik slovenskega kolesarstva. Je prireditev z mednarodno razsežnostjo, ki vsako leto združuje več kolesarjev, od ljubiteljev kolesarstva in rekreativcev do zagrizenih športnikov.

Organizatorji pričakujejo, da se bo na najmnožičnejši športno-rekreativni kolesarski prireditvi v Sloveniji, 33. Maratonu Franja BTC City, ki bo letos potekala med 6. in 8. junijem, pomerilo prek 7.000 kolesarjev vseh generacij. Tudi v letošnjem letu je Maraton Franja BTC City del UCI World Cycling Toura, tako da organizatorji na startu v BTC City Ljubljana pričakujejo tudi številne kolesarje iz tujine, med katerimi ima prireditev velik ugled. Glavna novost kolesarskega praznika je prva kolesarska dirka žensk profesionalk za Nagrado Ljubljane.

Kot je zdaj že v navadi, bo tudi letos Maraton Franja BTC City potekal tri dni.

Otvorili ga bodo tekmovalci v kronometru oziroma vožnji na čas, v kateri bodo nastopili tako rekreativni kot profesionalni kolesarji, saj bo dirka štela za državno prvenstvo. Na petkovi 18,6 km dolgi preizkušnji za ženske in 38 km dolgi preizkušnji za moške, organizatorji pričakujejo okoli 300 udeležencev. Dirka šteje za kvalifikacijo za uvrstitev na finalno dirko svetovnega prvenstva v kronometru za rekreativne kolesarje UWCT.

V soboto, 7. junija, se bodo ob 16. uri na 25-kilometrski E. Leclerc Družinsko-šolski maraton Kluba Polet za vsakogar odpravile družine, ob 16.30 pa bo sledil Otroški maraton – 1450 m dolga krožna vožnja po BTC Cityju. Najmlajši bodo prejeli led lučke Wheel Bee, sredstva zanje so bila zbrana na dobrodelnem, 24-urnem kolesarjenju z Markom Balohom,ultramaratonskim kolesarjem. Na sobotnem družinsko-kolesarskem dnevu organizatorji pričakujejo okoli 2.500 udeležencev.

V nedeljo, 8. junija, se obeta nekaj sprememb v programu Maratona Franja BTC City s startom in ciljem v BTC Cityju Ljubljana. Start 33. Maratona Franja BTC City bo drugačen, kot je v navadi. Tako v malem kot velikem maratonu, bodo kolesarji startali s časovnim razmikom glede na starostno kategorijo, kar bo prispevalo k večji varnosti vseh udeležencev. Prvi start 33. Maratona Franja BTC City bo ob 9. uri pred Kristalno palačo v BTC Cityju.

156-kilometrska preizkušnja bo potekala po klasični progi od Ljubljane, Vrhnike, Logatca, Godoviča, Idrije, Cerknega, Kladja, Sovodenj, Škofje Loke, Vodic, Tacna do Ljubljane. Ob 10.30 se bodo kolesarjem na 97-kilometrski progi od Ljubljane, Dobrove, Horjula, Vrzdenca, Lucine, Gorenje Vasi, Škofje Loke, Vodic, Tacna do Ljubljane pridružili udeleženci Malega Maratona Franja BTC City. Organizatorji pričakujejo, da bo v nedeljo kolesarilo okoli 4.500 udeležencev.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri