Na kresno noč bo v K4 okronana Slovenia's next best drag 2014

V soboto, 21. junija, na prvo poletno noč, bodo v ljubljanskem klubu K4 okronali letošnjo kraljico glamurozne preobleke - Slovenia's Next Best Drag 2014. Za žezlo se potegujejo drzna Fedora, zapeljiva D Queen in razigrana Candice.

19. 6. 2014

Šovi in tekmovanja moških v glamuroznih ženskih preoblekah - t.i. 'Drag Queen Shows' v tujini niso nič nenavadnega, pri nas pa zanje ne slišimo prav pogosto. Letošnje tekmovanje, Slovenia's Next Best Drag 2014 je drugo v organizaciji ekipe Roza, ki v K4 že leta pripravlja najbolj mavričen program v Sloveniji.

"Odziv obiskovalcev dveh letošnjih predizborov in polfinala je odličen, dogodki že imajo stalno publiko, ki se iz večera v večer širi, zato načrtujemo, da bo izbor kraljice preobleke postal tradicionalen, vsakoletni dogodek," pravi Sandi Prosen, pobudnik in soorganizator SNBD2014.

Tri finaliste, pravzaprav finalistke, ki se bodo na najkrajšo noč v letu potegovale za krono, so v predizboru marca in aprila ter v majskem polfinalnem tekmovanju izbrali obiskovalci in glasovalci na Facebook strani Roza Events, zmagovalca pa bosta z enako težo glasov izbirali publika in strokovna komisija.

Da bo noč res glamurozna, bodo organizatorji veliki finale nadgradili z modno revijo kopalk znamke v Mehiki rojenega slovenskega kreatorja Joel Loyo, kot vsak večer v legendarni 'Roza Štirki' pa tudi tokrat ne bo manjkalo odlične klubske glasbe.

V kolikor bi te zanimalo več, preveri več o aktualnem in minulih tovrstnih tekmovanjih na facebook strani Roza events.