Na koncu mavrice - kmalu v kinu!

Rosie in Alex sta najboljša prijatelja že od petega leta, torej si nikakor ne moreta biti usojena ... ali pač? Ko gre za ljubezen, življenje in sprejemanje pravih odločitev, sta sama sebi najhujša sovražnika.

Na koncu mavrice  (foto: revija Lea) revija Lea
29. 10. 2014

Mučen izid dogodkov pri osemnajstih, zamujena priložnost ... in življenje ju razžene v različni smeri. Pa vendar nekako skozi čas, prostor in različne celine med njima ostaja naveza, ki je ne prekine nič – in to nezaželenim nosečnostim, katastrofalnim ljubezenskim zvezam, zakonski zvezi, varanju in ločitvi navkljub.

Se bosta le našla ali pa bo za vse prepozno?

Na koncu mavrice po istoimenski literarni uspešnici Cecelie Ahern je živahna, prisrčna in povsem sodobna komedija zmešnjav, ki odgovarja na največkrat postavljeno vprašanje: mar imamo na voljo res samo eno možnost, da doživimo srečno ljubezen?

"Roman sem napisala nekaj mesecev po tem, ko sem končala P. S. Ljubim te," pravi avtorica, ki je svoj prvenec izdala pri 21 letih. "Verjetno je v mojih likih res tudi veliko mene; a ko sem pisala ta roman, sem jih imela šele 22 in spraševala sem se, kam me vodi življenje. Kdo sem? Kaj počnem? V katero smer naj se podam? P. S. Ljubim te je ravno izšel, dogajati se mi je začelo. To je bil vznemirljiv trenutek, a tudi poln zmede. Po mojem se to izraža v Rosie – vse to spraševanje, kam te vodi življenje."

Producentu Simonu Brooksu je bilo jasno, da bo priredba tega romana za velika platna pravi izziv: "Kako se lotiš priredbe knjige, ki je napisana v obliki SMS- in elektronskih sporočil," se je spraševal, "kako to preneseš na filmsko platno?"

Adaptacije se je tako rekoč po detektivsko lotila Juliette Towhidi, režijo pa je prevzel Christian Ditter, ki upa, da bo film "gledalce ganil; to je vse, kar si lahko želim. Mislim, da je naša zgodba našla idealno ravnotežje med srečo in žalostjo ... Če mi je to uspelo, se bodo gledalci toliko jokali, kot se bodo smejali."

Glavni vlogi v filmu sta prevzela dva najbolj obetavna hollywoodska talenta Lily Collins in Sam Claflin.

Zvezdniška pisateljica Cecelia Ahern je pri 21 letih spisala svoj prvenec P. S. Ljubim te, ki so ga prodajali v več kot 40 državah in je pristal na vrhu lestvic knjižnih uspešnic na Irskem in v VB, uspešen pa je bil tudi v drugih evropskih državah, sploh v Nemčiji, in v ZDA.

Film z istim naslovom, ki ga je režiral Richard LaGravenese in v katerem igrajo Hilary Swank, Lisa Kudrow, Kathy Bates in Gerard Butler, je prinesel več kot 150 milijonov dolarjev. Podobno dobro usodo napovedujejo filmu Na koncu mavrice, ki je prav tako nastal po njeni uspešnici.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri