Muff za svoje delo prejeli prvo zlato piščal

2. Dan slovenske glasbe, ki je potekal v ljubljanskem hotelu Union, je začel novo obdobje v podeljevanju nagrad za popularno glasbo. V štirih kategorijah - za najboljšo skladbo, album, izvajalca in novinko - so namreč podelili zlate piščali. 

Muff za svoje delo prejeli prvo zlato piščal (foto: Matic Kremžar) Matic Kremžar
4. 6. 2015

Priznanje za najboljši slovenski album leta 2014 je prejela zasedba Muff za istoimenski prvenec.

Skupina je ob veseli novici povedala:

"Strokovne nagrade na glasbenem področju smo res pogrešali. Pomembne so za razvoj scene, in kar neverjetno je, da jih toliko časa ni bilo. Upamo, da ostanejo in da še pridobijo na veljavi. Res smo veseli, da nas je akademija opazila, predvsem naš izdelek, ki smo ga izdali lani oktobra. To je lepo priznanje za naš trud. Se z večjim veseljem bomo ustvarjali naprej in se trudili, da nas opazi tako stroka, kot tudi poslušalci. Čestitamo tudi ostalim nagrajencem."

Poleg Muff so šle nagrade v roke še mladi pevki Almi Merklin (nagrada za najboljšo debitantko) in skupini Mi2, ki je prejela nagrado tako za najboljšega izvajalca kot za najboljšo pesem (Čista jeba).

Skoraj vsa področja umetniškega izražanja imajo cehovsko nagrado, samo glasba, ki je najbrž najbolj razširjena od vseh, ne. Zato držimo pesti, da se po Zlatih petelinih, ki so v preteklosti predstavljali edino pravo nagrado na področju popularne glasbe, obdržijo piščali kot verodostojna priznanja, ki bodo predstavljala tudi odskočno desko za vse ustvarjalce.

Muff lahko poleti ujameš tudi na kakšnem koncertu:

  • 19. 6. Ljubljana @ otvoritev Špice
  • 26. 6. Murska sobota @ Soboški dnevi
  • 15. 8. Radlje ob Dravi @ KKŠ Summer Fest
  • 19. 9. Ljubljana @ Ljubljanski grad (akustični nastop)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri