Movember: Veš, kaj se skriva za brki?

Vedno več moških se vsako leto v novembru odzove na kampanjo z naslovom Movember in si od začetka do konca meseca ne brije brkov. Fotografije brčic so že preplavile številna družbena omrežja, marsikdo pa še vedno ne ve, kaj je bistvo tega globalnega gibanja.

Movember: Veš, kaj se skriva za brki? (foto: Profimedia) Profimedia
23. 11. 2015

Bistvo Movembra je osveščanje moških vseh starosti o nevarnih boleznih današnjega časa, poleg raka na modih in prostati tudi o psiholoških motnjah ter fizični neaktivnosti.

Organizatorji kampanje v Sloveniji (t.i. Movember Slovenija) so zato združili moči s hokejskim klubom HK Playboy Slavija, Društvom uroloških bolnikov Slovenije ter Tehnološkim parkom Ljubljana in tudi letos organizirajo poučno predavanje na temo moških bolezni ter soočanjem z njimi.

Največji podpornik Movembra je ponovno Lidl Slovenija, ki poleg osveščanja širše javnosti veliko pozornost nameni tudi zdravju svojih zaposlenih.

banner

Predavanje bo v sredo, 11. novembra, ob 16:30, v konferenčni dvorani v Tehnološkem parku, Ljubljana, stavba B.

Najprej bo Jaka Jakopič na zabaven in navdihujoč način opisal svojo zgodbo, ko so mu pri rosnih 24 letih diagnosticirali Hodgkinov limfom, raka na bezgavkah in 13 metastaz na pljučih. Jaka se ni spraševal "Zakaj ravno jaz?", ampak je namesto samopomilovanja našel pot in cilj ter premagal bolezen. Ponovno rojen bo z veseljem odgovoril na vsa vprašanja.

Sledilo bo predavanje z naslovom »Rak, bolezen stoterih obrazov«, pri katerem bo doc. dr. Mirjana Rajer, dr. med., onkologinja, predstavila strokovni vidik bolezni, pomen preventive in nas podučila o dejstvih in zmotah, ki lahko močno vplivajo na vaše življenje.

Vse več ljudi se vsakodnevno sooča s stresom, ki predstavlja veliko nevarnost našemu zdravju in negativno vpliva na kakovost življenja.

Eva Kovač, mag. psih., bo s predavanjem »Depresija? Nihče ni imun« skušala pomagati in nas obvarovati pred zelo razširjeno boleznijo današnjega časa.

Vljudno vabljeni vsi, ki vam za zdravje ni vseeno, z obiskom podpri skupni boj proti moškim boleznim!

Predavanje je sicer brezplačno, vabljena pa si k simbolični donaciji 1€ za Društvo uroloških bolnikov Sloveniije. Brezplačno vstopnico za predavanje lahko pridobiš na: movember-predavanje.eventbrite.com.