Moja olimpijska norma: Prijavi se in doživi pravo olimpijsko izkušnjo!

Sodeluj z ekipo športni strokovnjakov, izboljšaj svojo telesno pripravljenost in ujemi svojo olimpijsko noro. Lahko te popelje v olimpijski Rio!

Moja olimpijska norma: Prijavi se in doživi pravo olimpijsko izkušnjo! (foto: promocijsko gradivo organizatorja) promocijsko gradivo organizatorja
18. 3. 2016

Moja olimpijska norma je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, s katerim želijo ljudi, mlade in stare, tiste brez kondicije in tiste že skoraj vrhunsko pripravljene, tiste, ki tečejo vsak dan in tiste, ki sploh še nikoli niso, tiste, ki so navdušeni rekreativni tenisači, jogisti, nogometaši, tisti, ki se rekreirajo z aerobiko ali pa se sploh ne, da nadenejo športne copate, testirajo svojo telesno pripravljenost, prestavijo svoje standarde na višjo raven, se rekreirajo in trenirajo, izboljšajo kvaliteto svojega življenja in ujamejo svojo olimpijsko normo.

Zakaj? Da tudi ti na lastni koži izkusiš, kako se počutijo naši olimpijski športniki!

Kakšni so občutki, ko moraš vedno znova prestavljati meje svoje vzdržljivosti in zmogljivosti, kako je trenirati pod budnim očesom strokovne ekipe športnega zdravnika, fizioterapevta, športnega psihologa, nutricionista in seveda trenerja ter kako pomembna je vloga navijačev.

Vsak dogodek bodo obiskali tudi olimpijci in s prve roke se boš lahko pozanimala, kako potekajo njihove priprave, so morda že kaj nervozni, kaj jih žene naprej in kakšna so njihova tiha pričakovanja.

In nenazadnje: da boš morda prav ti tista, ki je dosegla ali presegla svojo olimpijsko normo in si ogledala olimpijske igre v Riu!

Sodeluješ lahko tako, da se udeležiš enega od dogodkov (seznam najdeš spodaj) ali pa si na svoj pametni telefon naložiš aplikacijo Team Slovenia in testiranje opraviš sama.

Tvojo telesno pripravljenost bodo izmerili s Cooperjevim tekaškim testom na 2.400 m. To bo predstavljalo tvojo izhodiščno telesno pripravljenost, rezultat pa bo služil za osnovo, na podlagi katere je Roman Kejžar, uradni trener projekta, določil olimpijske norme.

Svojo boš lovila na zaključnem dogodku, ki bo 18. junija v Ljubljani.

Vsi tisti, ki boste dosegli ali presegli normo na zaključnem dogodku (in ste se udeležili katerega od prvih testiranj na enem od dogodkov) ali pa boste prvo in zaključno testiranje opravili preko mobilne aplikacije Team Slovenia, se boste uvrstili v nagradno žrebanje.

Nagrajenca oziroma nagrajenko, ki bo prejel(-a) potovanje na ogled olimpijskih iger v Riu, bodo razglasili na zaključnem dogodku.

Prva testiranja bodo preko mobilne aplikacije mogoča v obdobju od srede, 6. aprila 2016, do srede, 30. aprila 2016.

Testirala pa se boš, kot že rečeno, lahko tudi na enem od petih dogodkov.

Obdobju prvih testiranj sledi pripravljano obdobje. V tem času boš na spletnem mestu in preko mobilne aplikacije deležna predlogov treningov, nasvetov, smernic in motivacije strokovnjakov, ki sodelujejo tudi z olimpijskimi športniki in jim s svojim znanjem pomagajo do uspehov in navsezadnje tudi olimpijskih kolajn. To obdobje traja približno 8 tednov.

Če si v tem času uspela napredovati in izboljšati svojo telesno pripravljenost, boš to lahko preverila v mesecu juniju.

Tisti, ki boste to že prvič storili preko mobilne aplikacije, pa boste zaključno testiranje lahko opravili v času med vključno četrtkom, 9. junijem 2016 in petkom, 17. junijem 2016 do 18. ure.

Tisti, ki pa boste svojo telesno pripravljenost zmerili na enem od dogodkov, pa boste lahko preverili, če ste dosegli svojo olimpijsko normo, na zaključnem dogodku v Ljubljani, 18. junija 2016, ki bo še posebej olimpijsko obarvan.

Seznam dogodkov:

  • Kranj: 9. april 2016 Atletski stadion, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj
  • Maribor: 10. april 2016 Atletski stadion Poljane, Engelsova ulica 6, 2000 Maribor
  • Ljubljana: 15. april 2016 Športni park Kodeljevo / atletski stadion
  • Koper: 16. april 2016 ŠRC Bonifika, Ljubljanska cesta 2, 6000 Koper
  • Novo mesto: 17. april 2016 Centralni stadion Portovald, Topliška cesta 4, 8000 Novo mesto

Ker organizatorji želijo zagotoviti čim boljšo olimpijsko izkušnjo in z njo čim bolj osebno obravnavo olimpijske strokovne ekipe, vljudno naprošajo, da se izbranih terminov držiš in si na lokaciji pravočasno.

Vsako polno uro bo sprejem v akreditacijskem centru, ker te bo ekipa Moje olimpijske norme seznanila s potekom aktivnosti in usmerila v ustrezne cone.

Dvajset minut čez polno uro se boš v ogrevalni coni pod nadzorom trenerja ustrezno pripravila na testiranje in ogrela.

Vsako polovico polne ure pa bo na vrsti skupinski štart (maksimalno 25 udeležencev) Cooperjevega testa (2.400 m).

Po opravljenem testiranju boš imela čas, da se posvetuješ s strokovnjaki olimpijske ekipe ali udeležiš delavnice, kjer se boš seznanila s smernicami za pravilno in učinkovito izboljšanje telesne pripravljenosti glede na tvoj izhodiščni izmerjeni rezultat Cooperjevega testa. Družila pa se boš tudi z olimpijci, da bo olimpijska izkušnja še popolnejša.

EKIPO ŠPORTNIH STROKOVNJAKOV SESTAVLJAJO: Roman Kejžar (tekaški trener, Petra Zupet (športna zdravnica), Nace Gartner z ekipo (fizioterapevti), Nada Kozjek (nutricionistka) in Aleš Vičič (športni psiholog)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri