Modrijanova knjigarna vabi na ugoden Knjigokup!

Modrijanova knjigarna, ki bo kmalu dopolnila tretje leto delovanja, vabi v času od 17. septembra do 13. oktobra 2012 na prav poseben festival ugodnih nakupov, ki so ga poimenovali kar Knjigokup.

18. 9. 2012

Knjigokup vabi s kupi in kupčki knjig po 'knjigokupcem' prijaznejših cenah, ki jih bo prispevalo 30 slovenskih založb, vse knjige iz Modrijanovega knjižnega programa zunaj Knjigokupa pa bodo prav tako cenejše za 10 odstotkov.

V času Knjigokupa se bo v Modrijanovi knjigarni, ki je locirana na ljubljanski Trubarjevi cesti 27, tudi sicer veliko dogajalo.

Literarni večeri, pogovori in predstavitve

  • sreda, 19. september, ob 18. uri

Zakaj tako malo vrhunskih in nagrajenih pisateljic v programih slovenskih založnikov? Letošnjo akcijo »Poletno branje 2012 v Modrijani knjigarni« bomo zaokrožili s pogovornim večerom o usodi romanov in drugih leposlovnih del odličnih domačih in tujih pisateljic na slovenskem knjižnem trgu.

Sodelujejo Andrej Blatnik, Majda Kne in Sabina Burkeljca, povezuje Breda Biščak.

  • torek, 25. september, ob 19. uri, Cafe Open

Homo domesticus. Knjigokup in založba Modrijan v Cafeju Open gostujeta z literarnim večerom, posvečenim ameriškemu dramatiku in pisatelju Davidu Valdesu Greenwood in njegovi avtobiografski pripovedi Homo domesticus. Zapisi iz istospolnega zakona.

Sodelujejo Miha Lobnik, Lili Potpara in Matjaž Konvalinka, povezuje Roman Kuhar.

  • sreda, 26. september, ob 18. uri

Ali lahko sploh govorimo o slabih prevodih, če ne poznamo dobrih? Priznani slovenski prevajalci se bodo ob mednarodnem dnevu prevajalcev pogovarjali o problematiki kakovosti prevodov literarnih del.

Sodelujejo Andrej E. Skubic, Đurđa Strsoglavec in Mateja Seliškar Kenda, povezuje Breda Biščak.

  • torek, 2. oktober, ob 18. uri

Kava, čarobni napoj. O dolgem in razburljivem potovanju kave iz Meke do vaše najljubše skodelice bo pripovedoval antropolog Božidar Jezernik, avtor nove knjige o kavi, ki izide septembra pri založbi Modrijan.

Sodelujeta Božidar Jezernik in Jani Kovačič, povezuje Mojca Mavec.

  • četrtek, 11. oktober, ob 18. uri

Čudoviti svet znanosti. Kako o znanosti pripovedovati in pisati v preprosti in vsakdanji govorici? Kako jo približati mladim in doseči, da bi poljudnoznanstvene knjige postale njihovo priljubljeno čtivo? Pogovorni večer bo posvečen tudi izidu knjige Čudoviti svet. Od magije k resničnosti britanskega znanstvenika Richarda Dawkinsa (Modrijan, 2012).

Sodelujeta Samo Kreft in Miha Kos, povezuje Breda Biščak.

Se vidimo na Knjigokupu!

Ne glede na to, ali si v Modrijanovi knjigarni že bila ali pa bi v teh dneh tja zašla prvič, je festival Knjigokup za obisk Modrijanove knjigarne priložnost, ki je ne gre zamuditi!

Še to: Modrijanova knjigarna je odprta od 9.00 do 20.00, ob sobotah od 9.00 do 14.00 ure.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri