MMS 2015: Najbolj nas je prepričala Ina Shai

Slovensko glasbeno sceno je minuli konec tedna zaznamoval 35. festival Melodije morja in sonca (MMS). Preberi, kdo je postal uradni zmagovalec in komu se po naših napovedih obeta zavidanja vredna glasbena kariera.

MMS 2015: Najbolj nas je prepričala Ina Shai (foto: Profimedia) Profimedia
6. 7. 2015

V soboto, 4. julija, se je v portoroškem Avditoriju odvil MMS 2015, ki sta znova povezovala voditelja Mario Galunič in Lorella Flego.

Lorella

Na letošnjem festivalu se je predstavilo 14 skladb:

 1. Nekaj med nama - Easy 
 2. Malo za hec, malo zares - Klepač in Gustinčič 
 3. Najin ples - Alja Krušič 
 4. Ostani še malo - Polona Furlan 
 5. Prvi poljub - Mozaik 
 6. Ljubezen dela čudeže - Eva Boto in Gašper Rifelj 
 7. Iščem sonce - Ina Shai 
 8. Innamorarsi Di Te - Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri 
 9. Hit poletja - Šurle 
 10. Do neba - Katrinas 
 11. V dobrem in slabem - Monika Pučelj 
 12. Limonada - Bilbi 
 13. Ne sodim sem -Žiga Rustja 
 14. Bloody Mary - Tulio Furlanič

Zmaga je šla letos v roke Easyju in njegovi čutni baladi Nekaj med nama (skladbo si lahko poslušaš, če se pomakneš nekoliko nižje), poleg glavne nagrade pa so podelili še pet nagrad strokovne žirije.

Easy

Nagrado za najboljšo glasbo je prejel Francesco Squarcia za skladbo Innamorarsi di te, nagrado za najboljše besedilo Angelo Misteriozo za skladbo Nekaj med nama, nagrada za najboljši aranžma je šla v roke Aleksandra Valenčiča za pesem Innamorarsi di te, nagrado za najboljšo izvedbo je prejel Easynagrada za najboljšo debitantko pa je šla v roke Ini Shai.

In prav Ina je bila tista, ki je najbolj prepričala tudi Cosmo uredništvo.

Za začetek predlagamo, da najprej prisluhneš njeni skladbi Iščem Sonce:

Čeprav je Ina (njeno pravo ime je Martina Šraj) prejela nagrado za najboljšo debitantko, pa je v resnici že stara znanka naše glasbene scene, a do zdaj ni bila deležna veliko medijske pozornosti (ne dvomimo, da se bo to v kratkem zelo spremenilo).

Danes 22-letna je pred petimi leti že nastopila na EMI, pred štirimi pa je s svojim izjemnim glasom osupnila žirijo v 2. sezoni šova Slovenija ima talent, kjer se ji je uspelo prebiti do polfinala.

Na spletnem mestu YouTube smo našli ogromno odličnih interpretacij svetovno znanih uspešnic in naša perfektna vokalistka ima vsak dan več oboževalcev.

Prisluhni, kako izvrstno je odpela skladbo My Man:

Ina je šolana pevka, ure solo petja je začela obiskovati že pri petnajstih letih, in sicer najprej pri Nataši Nahtigal, nato pri Simonu Skalarju, trenutno pa živi v Londonu, kjer je študentka Inštituta BIMM (The British and Irish Modern Music Institute).

Skatka Cosmo je prepričan, da Ino čaka zavidanja vredna glasbena kariera, zato kar pridno spremljaj njen Facebook profil ...

Prisluhni še zmagovalni skladbi MMS-a 2015 Nekaj med nama:

Preberi še: 4 najpogostejše napake pri vzgoji otroka ali pa si oglej vroče fotografije kraljeve družinice ob krstu male princeske Charlotte!