Mladi up 2018 Vita Lukan: S prijavo nimate kaj izgubiti, tako da kar na delo!

Te dni potekajo prijave kandidatov na Mlade upe 2019 in kdo drug lahko o izkušnji pove več, kot bivši mladi up. Mlado, perspektivno športno plezalko Vito Lukan je celotna izkušnja totalno navdušila.

Mladi up 2018 Vita Lukan: S prijavo nimate kaj izgubiti, tako da kar na delo! (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
11. 10. 2019

Že sedmo leto bo zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Trigla skupini mladih nadarjenih športnikov, para-športnikov, umetnikov in znanstvenikov podelil finančno pomoč, ki jo bodo lahko uporabili za svoj napredek.

Vita je del finančne pomoči porabila za opremo: "Finančna pomoč od mladih upov mi je letošnjo sezono pomagala pri nakupu opreme in dodatni vadbi, ki jo izvajam poleg treningov. Sicer še nisem porabila vseh sredstev, vendar v prihodnosti nameravam preostanek porabiti za psihološke priprave in nutricionista, s tem pa želim kar se da izpopolniti svojo formo zunaj plezalnih okvirjev."

V zadnjem letu Vita dosega super rezultate. Postala je evropska podprvakinja v balvanskem plezanju, osvojila je 7. mesto na svetovnem prvenstvu v težavnosti, kjer trenutno zaseda skupno 10. mesto v svetovnem pokalu.

Prijave kandidatk in kandidatov so odprte do 15. oktobra!

K sodelovanju vabijo mlade talentirane športnike, para-športnike in umetnike, stare od 16 do 19 let ter mlade talentirane znanstvenike, stare od 17 do 20 let. Več o prijavi najdeš tukaj.

Vita svetuje k prijavi: "Prijavo na mlade upe bi svetovala ne le zaradi finančnih sredstev, ki jih bodo dobitniki prejeli, vendar tudi zaradi medijske prepoznavnosti, ki dandanes nosi vedno večjo težo in je ključna za uspeh posameznika. V mojem primeru, pa je sodelovanje z Mladimi upi tudi veliko pripomoglo k prepoznavnosti športnega plezanja." Dvajset prijavljenih, ki se bodo uvrstili v finale, bodo predstavili na www.mladi-upi.si in ostalih spletnih in tiskanih medijih.

Vabi vse, ki s prijavo oklevajo, naj vsaj poskusijo: "Zame je bil celoten proces sodelovanja z Zavarovalnico Triglav izredno zabaven in sproščen. Poleg tega pa nimate kaj zgubiti, tako da kar na delo!"

Čeprav bo Vita v nadaljevanju sezone žal morala sanirati pred kratkim pridobljeno poškodbo, ji želimo veliko uspehov še naprej! Seveda ji bo uspelo, saj je polna energije in motivacije!