Mednarodni Wine Jam prvič v Ljubljani

Mednarodni vinski dogodek z vrhunsko glasbeno zasedbo - Wine Jam bo letos prvič potekal tudi v Ljubljani. 9. maja od 17. ure dalje se bodo Križanke prevelile v vinsko vas s 100 mednarodnimi vrhunskimi vinarji in enologi.

5. 5. 2014

Namen dogodka je grajenje vinske kulture, spodbujanje odgovornega pitja vina in približevanje kakovostnega vina urbani publiki. Poleg okušanja vin bo na dogodku v ospredju tudi glasba in vidni glasbeniki jazz-funk zvrsti. V večernih urah se bo živahni dan zaključil z 2-urnim koncertom glasbenikov Janeza Bončine Benča, Mika Sponze, Uroša Perića, Nine Strnad, Primož Grašič kvarteta in drugih.

Po Beogradu, Zagrebu in drugih mestih bo festival Wine Jam prvič in v največjem obsegu do sedaj zaživel tudi v Ljubljani. Urbani mednarodni festival vinske kulture, ki prepleta vino in glasbo, bo potekal na dan obletnice osvoboditve Ljubljane, 9. maja, v Križankah.

Osrednje letno gledališče bo postalo dom 100 vrhunskih vinarjev in glasbene zvrsti jazz-funk.

Dobrodelnost in odgovorno pitje vina

V vinski vasi, oblikovalsko dovršeni instalaciji Igorja Andjelića, ta dan ne bo povezoval vinske kulture zgolj z elementi urbane kulture, temveč tudi z dobrodelnostjo. Poleg izobraževanj enologov in vinarjev bo del izkupička od prodaje kart namenjen projektu podariMalico za pomoč učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah. Ker pa je glavni namen Wine Jam-a spodbujati odgovorno pitje vina in grajenje odnosa do vinske kulture, bo to opozarjal tudi preko viralne akcije na Facebook omrežju "Jaz pijem vino - odgovorno".

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri