Med počitnicami mulčka lahko pelješ v Minicity

Če se velikokrat znajdeš v vlogi varuške, je tole zate odlična novica. Kreativno otroško mesto Minicity, v katerem otroci stopijo v čevlje odraslih in skozi igro na zabaven način spoznavajo različne poklice, bo namreč odprto čez celo poletje. 

Med počitnicami mulčka lahko pelješ v Minicity (foto: Aleksander Domitrica) Aleksander Domitrica
9. 6. 2015

Ko vama z mlajšim bratcem, sestrico, nečakinjo ali nečakom zmanjka aktivnosti, ki jih lahko počneta doma ali pa je zunaj enostavno prevroče, se lahko odpravita Minicity, ki bo odprt vsak dan med 10. in 20. uro, v nedeljo pa do 18. ure.

Tebe tam čaka dobra kava, sladoled in klepet prijateljico, mulčka pa najboljša poučna zabava v mestu.

Sicer so v Minicityju pretekli vikend praznovali prvih šest mesecev obratovanja in so ob tem posebnem ljubileju v mesto brezplačno povabili 150 otrok iz socialno ogroženih družin. 

"Čeprav večkrat brezplačno odpremo vrata posamičnim obiskovalcem in manjšim ranljivim družbenih skupinam, smo za nagrado ob zaključku šolskega leta želeli omogočiti obisk in doživetje Minicitya večjemu številu otrok," je povedal direktor Minicityja Ljubljana Miha Culiberg.

"Zahvaljujoč Zvezi prijateljev mladine Slovenije, podjetjema Wiener Städtische in Hoferju ter podpori BTCja, se nam je želja uresničila," še dodaja.

Dobrodelen in prijetno ohlajen Minicity te vabi na njihovo Facebook stran, kjer si lahko pogledaš tudi različne dogodke, ki jih prirejajo v malem mestu.