Med jazzom, afriško tradicijo in prvinami klasike

Cankarjevi torki za naslednji teden napovedujejo nastop tria: Ernst Reijseger, Harmen Fraanje, in Mola Sylla.

13. 2. 2014

Ernst Reijseger je virtuozen violončelist, ki pričara sanjskost Bachovih variacij ter se obenem predaja Mingusovskim basovskim linijam hard bopa in celo ročnemu bobnanju v afriškem slogu. Pianist Harmen Fraanje snuje domišljene melodije na stičišču klasične glasbe in jazza, senegalski glasbenik Mola Sylla pa s presunljivim glasom in očarljivim izborom afriških glasbil poustvarja kulturno tradicijo lastnega naroda. Njihov izvirni glasbeni spoj zvrsti ne samo povezuje, temveč med njimi tudi prehaja. Glasba tria se preobrazi iz silovite dramatičnosti v dobrovoljno igrivost. Poleg tega, da člani sestava pogumno raziskujejo nove smeri, so zavezani užitku nastopanja v živo. Kombinacija glasbenikov in glasbil zagotavlja pristen zvok in edinstveno izkušnjo; duhovit, velikodušen svet, v katerem izliv briljantne improvizacije brzda neizprosna tehnika.

O albumu Down Deep (založba Winter & Winter) so povedali:

  • »Ta izjemni album je najradikalnejša strnitev jazza, afriških in klasičnih elementov, kar sem jih slišal.« (Sydney Morning Herald)
  • »Dolgo pričakovani prvenec navdušujočega tria z izoblikovanim lastnim jezikom: morda ga ne bomo takoj razumeli, nedvomno pa ga bomo odkrito občutili.« (All About Jazz)
  • »Ekipa ne kuha na ognju taljenja kultur temveč v kuhinji, ki je dovolj velika za tri kuharje s številnimi glasbenimi kapami. (...)« Los Angeles Times

Se vidimo?

Klub CD, 6. nadstropje, 18. februarja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri