Matej Pivec & njegove ljubke ptičje hišice

O tem, da ustvarjalnega potenciala v Sloveniji več kot očitno ne manjka, pričajo tudi čudovite okrasne ptičje hišice iz naše impresivne fotogalerije.

11. 1. 2013

Ročno izdelane in poslikane lesene hišice so delo vsestranskega ustvarjalca Mateja Pivca.

Navdih za izdelavo okrasnih ptičjih hišic je Matej Pivec našel v besedah svoje sestre, ki je zaposlena na fakulteti v avstrijskem Gradcu, ki mu je ob priliki namignila:

"Zakaj se ne bi preizkusil še v izdelavi okrasnih ptičjih hišic? V Avstriji so takšne hišice pravi hit!"

In tako je potem svoj umetniški asortiman lesenih panjev za čebele, obešalnikov iz plemenitega lesa, skrinj in t.i. 'kolm kišt' (unikatnih zabojnikov za drva ob kaminu, ki so izdelani iz izključno naravnih materialov, naravnih olj, voskov in naravnih vezi, torej povsem brez kovinskih delov) obogatil še s slikovitimi okrasnimi ptičjimi hišicami.

Ročno izdelane in okolju prijazne

Največje odlike okrasnih ptičjih hišic Mateja Pivca so njihova oblikovna prisrčnost in lična unikatnost, pa tudi dejstvo, da so zaradi načina izdelave okolju zelo prijazne. Izdelane so namreč iz lesa, ročno poslikana z okolju prijaznim akrilom na vodni osnovi in zaščitene s temeljnim lakom.

Cena za ročno izdelane in poslikane okrasne hišice se gibljejo od 70 evrov naprej za najbolj enostavne in višje od 70 evrov za bolj izdelane (z ličnimi polkenci in drugimi zanimivimi detalji).

Kje ga boš našla?

Okrasne ptičje hišice Mateja Pivca, ki bi lahko krasile tvoj vrt ali pa vrt tvojega obdarovanca (hišice so namreč lahko čudovito darilo za obletnice, poroke in rojstne dneve, vsekakor pa so lahko tudi primerno poslovno darilo), boš našla:

  • na telefonski številki: 041 505 270 (Matej Pivec)

Matej Pivec pa ima v bližnji prihodnosti v načrtu tudi izdelavo lastne spletne strani s spletno trgovino.

Fotografije: Goran Antley

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri