Marilyn Monroe je posvečena posebna izdaja Playboya

Decembrska številka ameriškega Playboya, posvečena legendarni platinasti blondinki Marilyn Monroe, je v prodaji od pretekle srede.

Marilyn Monroe je posvečena posebna izdaja Playboya (foto: Shutterstock) Shutterstock
26. 11. 2012

»V tej številki bo imel svet priložnost videti do zdaj še nikoli videne razgaljene fotografije ene od najbolj znanih igralk,« je napovedal uredniški direktor Playboya Jimmy Jellinek, ki je še posebej ponosen na fotografije gole Marilyn Monroe, ki jih je le dva dneva pred njeno smrtjo posnel Lawrence Schiller, eden najbolj znanih fotografov tistega časa.

V novem Playboyu bodo prvič objavljene tudi fotografije, ki jih je Marilyn posnela za to revijo, katere naslovnico je večkrat krasila, a nikoli niso bile objavljene.

»S fotografijami nikakor nismo hoteli na sramoten način obeležiti obletnice tragične smrti Marilyn Monroe, ampak smo hoteli z njimi pokazati vso njeno naravno lepoto in sijaj, ki se do današnjega dne ni prav nič zmanjšal,« je poudaril gospod Jellinek. Po njegovih besedah se da s fotografij natančno razbrati, da sta se v zvezdnici v principu skrivali dve osebi. Ena od njih je bila Norma Jeane, krhka in občutljiva punca s podeželja, druga pa Marilyn Monroe, glamurozna in nedosegljiva diva, ki je bila predmet poželenja večine moških, tudi ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja.

Morda te bo zanimalo tudi: