Macka B se vrača v Tolmin na Overjam Reggae Festival!

Na Overjam Reggae Festivalu, ki se bo med 13. in 16. avgustom ponovno odvijal v Tolminu, se bo na glavnem odru po dolgih letih spet predstavil Macka B.

21. 6. 2014

Macka B je v Angliji rojen reggae izvajalec in aktivist s tridesetletno kariero v Veliki Britaniji in Jamajki ter velja za enega najbolj vplivnih reggae izvajalcev v svoji zvrsti.

Njegova glasba je osnovana na političnem in duhovnem sporočilu religije z dodanim komičnim vložkom. S sodelovanjem z Mad Professorjem je združil reggae stila dancehall in dub ter se hkrati uspešno izognil komercialnem crossover pristopu. Njegov prvi album Sign of the Times je ob pomoči Mad Professorja izšel leta 1986 pri založbi Ariwa. Album je prejel odlične odzive in se uvrstil na vrh angleške reggae glasbene lestvice. Njegovi naslednji albumi so doživeli podoben uspeh. Macka B je osvojil nagrado 'Britanski najboljši moški DJ' v letih 1991 in 1992. Je tudi prvi reggae izvajalec, ki je nastopil na turneji po bivši Jugoslaviji (Slovenija, Hrvaška, Srbija).


Poleg Macka B bodo na glavnem odru Tolmin zatresli tudi Shaggy, Chronixx, The Skints, Zion Train, Luciano, Dub Inc, Meta & The Cornerstones in Train To Roots. V dancehall areni zaenkrat potrjeni Herb-A-Lize It Soundsystem, DJ Rakka, Ragga Twins, so-avtorji novega hita Skrillexa, Reggae Rajahs iz Indije in Supersonic Sound. Na dub prizorišču pa lahko objavimo Vibronics in vrsto zanimivih dub selektorjev in DJ-jev.

Nižja predprodajna cena vstopnic - do 30.6.2014 za 79€, v prodaji pa so tudi že enodnevne vstopnice po ceni 25€!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri