Ljubljanski grad s komedijo pod zvezdami 2013

Že sedmič so pred koncem poletja vabljeni ljubiteljo gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči na Ljubljanski grad, na festival smeha, ljubezni in dobre družbe, v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

26. 8. 2013

7. festival KOMEDIJA POD ZVEZDAMI bo potekal od 28. avgusta do 01. septembra 2013 na Ljubljanskem gradu in prinaša štiri komedije, ob katerih se boš gotovo od srca nasmejala.

Program Komedija pod zvezdami

  • SAMOHRANILEC (sreda, 28.8. ob 20:30h) PREMIERA

IGRA: Renato Jenček (večkratno nagrajeni dramski igralec)

Monokomedija v kateri se bo na humoren in življenjski način spopadel s vsemi križi in težavami dandanašnjega samohraniteljstva, ki je že nekaj desetletij pereča tema slovenske vsakodnevnosti. Njegova zgodba je lahko zgodba prav vsake matere

Pogrebni tehnik Samo Hranilec si skuša po ločitvi znova urediti življenje, zase in za svoja dva šolo obvezna otroka. Čeprav se otepa različnih težav mu to nekako uspeva. Nekega dne pa na socialnem izve, da gre lahko njegova bivša v zapor zaradi neporavnanih obveznosti do njunih otrok. Tedaj se v njegovem srcu sproži velika dilema: Ali boljša prihodnost njegovih dveh zlatih lubekov, ki bi jima lahko s vsoto, ki se je nabrala, nudil veliko več ali pa slabša prihodnost njune mame, ki jo ima še vedno rad, za rešetkami. Kako naj se dober človek slabo odloči?

  • ROJEN V JUGI (četrtek, 29.08. ob 20:30h), celovečerna stand-up komedija s Perico Jerkovićem

Se še spominjate časov, ko je mleko teklo iz plastičnih vrečk, ko so se otroci veselili Živalskega kraljestva in ko smo se na morje vozili v natrpanih stoenkah? Z dobro mero nostalgije bo o starih in novih časih spregovoril Perica Jerković, eden najprodornejših stand-up komikov zadnjih let, ki ga je neusmiljeno kolesje usode iz Bosne prignalo na slovensko obalo. V dobri uri in pol nas bo potegnil v vrtinec svojih najudarnejših šal, ki so se kalile na preko šeststo nastopih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, v Makedoniji, v Bosni in Hercegovini in celo v Veliki Britaniji.

Avtorski projekt Perice Jerkovića, produkcija: SiTi Teater BTC

  • STAR FOTR (sobota, 31.08. 13 ob 20:30h), monokomedija z Janezom Hočevarjem Rifletom

Smešna plat neizogibnega staranja za vse, ki jih je groza trenutka, ko jim bodo mlajši  prijazno odstopili sedež. Kaj se zgodi, ko vas zapustijo otroci in vaš dom napolnijo vnuki ... Dva mojstra humorja, ena predstava za vse generacije! Janez Hočevar Rifle je smešno STAR in ganljivo FOTR v režiji Jurija Zrneca.

Uspešnica v produkciji SiTi Teatra BTC, ki je od oktobrske premiere doživela že več kot 130 ponovitev. Besedilo: Bjarni Haukur Thorsson, prevod: Lija Pogačnik, režija: Jurij Zrnec, igra: Janez Hočevar Rifle, igra v spremljevalnem filmu: Polona Vetrih, produkcija: Kreker in SiTi Teater BTC

  • ČAS ZA SPERMEMBO (nedelja, 01.09. ob 20:30h) 555 ponovitev!

Tekst: Branko Đurić – Đuro in Marko Pokorn

Režija: Branko Đurić

Igrajo: Branko Đurić – Đuro, Alenka Tetičkovič in Branko Šturbej

Đuro v vlogi frizerja Mirka, ki ima salon z imenom »Ja se zovem Mirko«; obožuje preciznost, točnost (navada iz JLA) in sebe, ker je kakor sam pravi »...lep, urejen, negovan...«. V njegov salon rad zahaja zobozdravnik Damjan (igra ga Branko Šturbej / alternacija Jernej Kuntner), ker obožuje Mirkovo asistentko Emo in Mirkov »južnjaški« humor, sam pa je, kakor pravi »... bolj štorast in neroden...«. Ema (igra jo Alenka Tetičkovič) je Mirkova seksi asistentka, nora na svojega šefa in ga hoče dobiti za vsako ceno. Pripravljena je celo oditi v semensko banko in dobiti njegovo spermo ... Ali ji bo Damjan pri tem pomagal ali pa ji bo poskusil podtakniti svojo? Zvedeli boste, ko pride, če (mu) pride ...

  • Predstave Gustav filma so znane širom Slovenije kot kvalitetne predstave, ki privlačijo množice gledalcev. Celo tako, da se nekateri gledalci znova in znova vračajo in pogledajo isto predstavo tudi večkrat.

Več informacij o posameznih predstavah in festivalu Komedija pod zvezdami, lahko najdete kmalu na: www.komedijapodzvezdami.si ali www.gustavfilm.si