Lampiončki - simbol tradicionalnih študentskih iger

Lampiončki so s svojo tradicijo prerasli v edini pravi študentski praznik, ki vsakoletno združuje množice študentov in mladih po srcu.

19. 5. 2013

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) organizira v torek, 21. maja 2013, tradicionalne Lampiončke, ki že vrsto let veljajo za simbol študentskih iger.

Lampiončki letos praznujejo 33 let in so že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru.

S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice študentov. Lampiončki bodo tudi letos potekali na dveh prizoriščih. Pričeli se bodo ob 13. uri s tradicionalnimi Lampiončkovimi igrami v okolici Štuka, osrednja večerna prireditev pa bo potekala na prizorišču pred Mariborskim otokom. Tudi letos bo poskrbljeno za brezplačen krožni avtobusni prevoz. Prireditev je za vse obiskovalce brezplačna.

Na Lampiončkovih igrah bo v okviru »Meseca zdravja« potekala tudi Kadilska policija (opozarjanje na škodljive posledice kajenja), Akcija 0,0 (spodbujanje zabave brez alkohola) in Shake it baby (priprava zdravih, preprostih in za študentski žep cenovno dostopnih koktajlov).

Osrednja večerna prireditev pred Mariborskim otokom se bo pričela ob 20. uri, na treh odrih – glavnem, elektronskem in mariborskem.

Več o Lampiončkih si lahko prebereš tudi na www.lampioncki.si.