Kup dogodkov ob 2000-letnici Emone

Narodni muzej Slovenije pripravlja ob dvakratnem tisočletju dograditve Emone veliko razstavo o rimski dobi na Slovenskem z naslovom Rimske zgodbe s stičišča svetov, ki je tudi osrednja prireditev znotraj pestre palete dogodkov, ki jih v muzeju pripravljajo s skupnim naslovom Times New Roman.

18. 5. 2014

MGML pripravlja tudi razstavo Emona: mesto v imperiju, ki bo od 30. maja na ogled v Mestnem muzeju Ljubljana, fotografsko razstavo Josef Koudelka: Sledi/Vestiges 1991–2012, ki se 20. maja odpira v Galeriji Jakopič, fotografski natečaj in razstavi Ostanki mesta + Foto Emona, ki bosta poleti na ogled v Jakopičevem razstavišču v parku Tivoli in na Krakovskem nabrežju v Ljubljani, ter razstavi iLjubljana in Urbani razvoj Ljubljane, ki bosta na ogled na Ljubljanskem gradu.

Ostanke Emone si bo mogoče ogledovati tudi sredi Ljubljane, v nedavno prenovljenem Arheološkem parku Emona.

A pozabili niso niti na najmlajše, saj bodo zanje odprli razstavo, predstavili pa bodo tudi novo knjižico iz zbirke Živa iz muzeja avtorja Žige X. Gombača Živa in emonski rojstni dan.

Več informacij na www.mgml.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri