Krompirjeve počitnice v družbi malih kosmatincev

Otrokom iz Ljubljane, Maribora, Murske Sobote, Krškega in Goriškega bo podjetje Mars, skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, društvom Ambasadorji nasmeha in Tačke pomagačke, z zbranimi sredstvi v sklopu družbeno odgovorne akcije, omogočil kakovostno preživljanje t.i. krompirjevih počitnic - v družbi terapevtskih psov.

Krompirjeve počitnice v družbi malih kosmatincev (foto: vir: Barbara Nemec) vir: Barbara Nemec
29. 10. 2014

Podjetje Mars je v času od 1. septembra do 21. septembra 2014, skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, društvom Ambasadorji nasmeha in Tačke pomagačke, organiziral družbeno odgovorno akcijo zbiranja sredstev za kakovostno preživljanje počitnic otrok v družbi terapevtskih živali s pozivom „Živali za otroke". V akciji je bilo zbranih 27.200 EUR.

Z izjemnim odzivom in zbranimi sredstvi se bo kril program kakovostnega preživljanja počitnic otrok v šolskem letu 2014/2015, t.i. krompirjevih počitnic - v družbi terapevtskih psov. Sredstva, ki bodo po zaključku krompirjevih počitnic ostala, pa bodo namenjena za izvedbo projektov Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki ustvarjajo pogoje za enake možnosti za vse otroke.

»Pri ZPMS smo navdušeni nad tako dobrim odzivom v akcij in zbranimi sredstvi v akciji 'Živali za otroke – za kosmato prijateljstvo'. Veseli nas, da bomo otrokom med letošnjimi »krompirjevimi« počitnicami pripravili nekoliko drugačno preživljanje prostega časa. Živali so vedno dobra družba. Verjamemo pa, da bodo tiste, ki so usposobljene kot terapevtske živali, otrokom v  še večje veselje,« je dejala generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna.

Več kot 300 slovenskih otrok bo tako uživalo v družbi malih kosmatincev, se z njimi igrali in nedvomno stkali nova prijateljstva. Aktivnosti s pomočjo živali nudijo priložnosti za motivacijsko, izobraževalno, rekreacijsko in/ali terapevtsko podporo za izboljšanje kvalitete življenja. Posebej izšolani strokovnjaki in/ali prostovoljci bodo skupaj s svojimi živalmi, ki zadovoljujejo določene standarde obiskali več kot 300 slovenskih otrok, ki se bodo lahko igrali s kužki. Dejstvo je, da so psi so odlični družabniki, znanstvena dognanja pa potrjujejo tudi, da na ljudi zdravilno vplivajo.

Urša Ivanovič, sekretarka in PR predstavnica društva Ambasadorji nasmeha je ob zaključku akcije dejala: »Ambasadorji nasmeha smo nadvse veseli in ponosni, da smo lahko del tako uspešnega projekta. Poleg finančne podpore, ki smo jo s skupnimi močmi uspeli zbrati, verjamemo da bo druženje naših terapevtskih kosmatincev z otroci v času krompirjevih počitnic, popestrilo dni ter jim prineslo veliko nasmehov, saj je znano kako blagodejno vplivajo kosmatinci na vse nas.«

»V Društvu Tačke pomagačke nas izjemno veseli, da se je na akcijo "Živali za otroke - za kosmato prijateljstvo" odzvalo toliko ljudi, da je bila akcija tako uspešna. Tako bomo s skupnimi močmi pomagali in razveselili otroke iz vse Slovenije. Naši terapevtski pari jim bodo ponudili nekoliko drugačne, »kosmate« počitnice in jim na ta način razkrili svet terapevtskih živali in posebej izšolanih prostovoljcev, ki pomagajo različnim skupinam pomoči potrebnih ljudi,« je o uspešnosti akcije dejal Robert Bogataj predsednik Društva 'Tačke pomagačke'.

Za več informacij o tej družbeno odgovorni akciji obišči:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri