KORONAVIRUS: VSE, kar moraš vedeti o TURISTIČNIH zavarovanjih, preden se odpraviš v tujino

Zelo je pomembno, da se pred odhodom primerno zavaruješ. Preveri nasvete, ki smo jih zate pripravila Cosmo dekleta ... 👇

KORONAVIRUS: VSE, kar moraš vedeti o TURISTIČNIH zavarovanjih, preden se odpraviš v tujino (foto: Getty Images) Getty Images
20. 7. 2020 | Promocijsko sporočilo

Če si tudi ti v tem času (vsaj) malce zmedena glede potovanj čez mejo, smo zate pripravili odgovore na 5 najbolj pogostih vprašanj (ki si si jih verjetno zastavljala tudi sama!).

1. Katero turistično zavarovanje je pravo zate in za tvojo družino, če v času covida-19 potuješ v tujino?  

Izberi takšno, ki ti bo ob strani stalo ob neprijetnem dogodku, ki se ti na poti lahko zgodi. Pomisli na primer, da lahko v tujini zboliš ali da letalski ali kateri drugi prevoznik izgubi tvojo prtljago in kaj bi storila, če bi v tujini povzročila nesrečo?

Da boš popolnoma odmislila skrbi in se 100 % posvetila dopustu, si omisli turistično zavarovanje Zavarovalnice Triglav, saj ti v vseh zgoraj omenjenih primerih priskoči na pomoč. 

Poleg tega ti zavarovanje Zavarovalnice Triglav pomaga tudi v primeru poškodovane prtljage, izgube dokumentov, zamude letov, predčasnega vračanja domov ipd.

2. Kdaj moraš skleniti zavarovanje potovanj v tujino?

Ne pozabi, da turistično zavarovanje začne veljati naslednji dan po sklenitvi in plačilu premije (ali pa še pozneje!), zato tega zavarovanja NIKAR ne sklepaj v zadnjem trenutku. Zanj poskrbi vsaj en dan pred potjo, ne glede na to, ali to opravljaš prek spleta ali v fizični poslovalnici.

3. Kaj naj storim, če v tujini zbolim za koronavirusom?

Ko se ti na poti kaj zgodi, tudi če zboliš za koronavirusom, najprej pokliči asistenčni center s 24-urno pomočjo.

TO je številka, ki si jo je vredno shraniti: +386 2222 2864

V centru ti bodo organizirali zdravljenje in tudi pokrili stroške zdravljenja in prevozov.

Če zaradi okoliščin asistenčne pomoči ne boš mogla uporabiti in boš stroške zdravljenja in drugih storitev poravnala sama, lahko povračilo stroškov uveljavljaš po povratku v Slovenijo. Predložiti boš morala le zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih ne pozabi vzeti ob plačilu vseh storitev.

4. Ali lahko zavarujem odpoved potovanja, če zaprejo meje zaradi ukrepov proti koronavirusu?

Na novo sklenjena zavarovanja žal ne krijejo nevarnosti zaradi novega koronavirusa. Če potovanje odpoveš zaradi epidemije novega koronavirusa na območju potovanja, si upravičena do izplačila zavarovalnine samo, če si polico sklenila pred 27. 2. 2020. Police, sklenjene po tem datumu, vsebujejo klavzulo sars-cov-2 in covid-19 in ne krijejo več tovrstnih škod. Gre namreč za pričakovano škodo, ki je skladno z obligacijskim zakonikom zavarovalnice ne morejo zavarovati.


Ni pa koronavirus edini, ki ti lahko prekriža načrte, zato si poglej, kdaj ti lahko prav pride Zavarovanje odpovedi turističnih zavarovanj

Vse o pogojih si lahko prebereš na portalu Vse bo v redu.

5. Kateri paket naj izberem?

Ko se odločaš o primernem zavarovanju potovanj v tujino, ne razmišljaj le o cenovno najugodnejši možnosti, raje se vprašaj, zakaj to zavarovanje sklepaš in kakšnim nevarnostim boš na potovanju izpostavljena. 

Izbiraš lahko namreč med tremi paketi zavarovanj, ki omogočajo kritja po tvoji meri in so časovno prilagojeni času trajanja potovanja oz. potovanj.

Imaš še kakšno vprašanje? Pri Zavarovalnici Triglav ti bodo z veseljem pomagali, zato obišči njihovo spletno stran ali pa se odpravi v najbližjo enoto Zavarovalnice Triglav.

Pa še to ...

Ali veš, kakšna je razlika med Evropsko kartico in turističnim zavarovanjem?

Previdno, evropska kartica marsičesa ne vključuje! Kartica zdravstvenega zavarovanja velja le v članicah EU ter nekaterih drugih izjemah (Islandija, Lihtenštajn, Norveška, Švica), med storitve, ki jih krije, pa navadno spadajo tiste oblike zdravljenja, ki so brezplačne tudi za prebivalce države, v kateri si. Kar pa se, kot si lahko misliš, razlikuje od države do države. 

Paketi turističnih zavarovanj pa so po drugi strani prilagojeni tvojim potrebam in željam. Vse o tem si lahko prebereš na spletni strani Zavarovalnice Triglav.