Končnooo! Si že naveličana mrzlega vremena? Prihaja OTOPLITEV (poglej, kdaj!)

Jaaa, se pomlad končno prebuja? 🥰

Končnooo! Si že naveličana mrzlega vremena? Prihaja OTOPLITEV (poglej, kdaj!) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2023

Juhuuu, pomlad se je vendarle odločila (vsaj) potrkati na vrata!

Že v drugi polovci tega tedna bomo namreč deležni občutnih otoplitev, temperature naj bi narasle celo do 20 stopinj Celzija, je za 24ur.com zapisal vremenoslovec Rok Nosan

"Kljub občutni otoplitvi bo vreme ostalo spremenljivo. Večjih in dolgotrajnejših padavin sicer ne pričakujemo, saj bo vpliv ciklonov in spremljajočih front, ki se bodo čez zahodno in srednjo Evropo pomikale proti vzhodu, k nam segel le obrobno," je pojasnil. Sneg bo zaradi otoplitve mogoč le v najvišjih legah. V nižjih legah lahko pričakujemo dežne kaplje. 

Kot strela z jasnega: Katarina Čas sporočila NOVICO, ki je nihče ni pričakoval 😳

Čeprav se bodo temperature že v sredini tedna dvignile nad 10 stopinj Celzija, na jugovzhodu se bo ogrelo do okoli 14 stopinj Celzija, v Pomurju do 12 stopinj Celzija, nas bo sonce obsijalo v drugi polovici tedna oziroma pred vstopom v vikend.

"Zelo toplo bo s temperaturami nad 15 stopinj, še nekoliko toplejši zrak pa se bo k nam razširil v petek, ko se bo lahko ob okrepljenem jugozahodnem vetru na vzhodu države ogrelo do 20 stopinj Celzija," pravi Nosan.

Posledično bo topla tudi sobota, v noči na nedeljo pa nas bo prešla hladnejša fronta. A kljub tej bo tudi naslednji teden obsijan s soncem in zaznamovan z višjimi temperaturami. 

Mi že komaaaaj čakamo! 😍

Preberi več na Metropolitan.si

Bi živela kot Ksenija Benedetti? 😍 TOLIKO boš odštela za njeno stanovanje na Obali (+ FOTKE notranjosti)