Komedija: V kinematografe prihaja film Kako najti zmenek za poroko

Brata, Mike in Dave, velika žurerja, na spletu objavita oglas, s katerim skušata najti spremljevalki za sestrino poroko na Havajih. Komedija posneta na podlagi resnične zgodbe, prihaja v kinematografe 7. julija.

29. 6. 2016 | Promocijsko sporočilo

Vas zanima kako najti zmenek za poroko?

Brata Mike (Adam Devine) in Dave (Zac Efron), velika žurerja, na spletu objavita oglas, s katerim skušata najti spremljevalki za sestrino poroko na Havajih. Upata na nekaj norih dni brez obvez, a sta dekleti, ki ju najdeta prek oglasa (Anna Kendrick, Aubrey Plaza) precej bolj premeteni od njiju, pa tudi hujši žurerki sta.

Mike in Dave Stangle sta mlada, pustolovskega duha, rada se zabavata in znata biti, kot bi rekli nekateri, celo nesramna. Med temi »nekaterimi« so tudi drugi člani družine Stanfle. Ko njuna sestra Jeanie naznani, da se bo poročila, družina uprizori »intervencijo« in zahteva, da morata Mike in Dave na poroko pripeljati spremljevalki. Dostojni spremljevalki!

V skladu z zahtevo vse družine se brata zatečeta k najbolj zanesljivemu viru dostojnih in spoštovanja vrednih deklet: na spletni strani Craigslist objavita oglas, ki potencialnima spremljevalkama obljublja potovanje na Havaje s kritimi stroški in priložnost, da sodelujeta pri vseh s poroko povezanih aktivnostih družine Stangle.

Oglas si ogleda neverjetno veliko ljudi; odziv je tako številčen, da morata fanta za kandidatke prirediti avdicijo. Spoznata prijetna dekleta, sitna dekleta, čudaška dekleta, paranoična dekleta, bojno nastrojena dekleta, dvojčici, ki sta videti kot fanta, dekleta, ki so dejansko fantje... Nikakor pa nista računala na Tatiano in Alice. Dekleti iznajdljivo očarata brata in si prislužita vlogi spremljevalk na poroko. In odslej poroke – pa tudi Mike in Dave – ne bodo nikdar več isti...

Resnična zgodba - začelo se je s spletnim zasebnim oglasom

Ko sta resnična brata Mike in Dave Stangle 13. februarja 2013 na portal objavila oglas, sta bila nad odzivom silno presenečena. Dobila sta na tisoče odgovorov in kmalu pritegnila pozornost cele Amerike; svojo domiselno taktiko za zmenke sta razlagala Mattu Lauerju v odddaji Today in Andersonu Cooperju na mreži CNN. Konec koncev sta počela, kar se je zdelo čisto naravno. »V tem je bila poanta,« pravi Mike. »Dojela sva, da sva dejansko v središču pozornosti in dva sva prvič v življenju kul. Kakšen mesec sva hodila na kar se je le dalo zmenkov.«

Film je zgrabil to zanimivo zamisel in dodal nepričakovano srčnost in dva nezaslišana nova lika.

  • Režija: Jake Syzmanski
  • Scenarij: Andrew Jay Cohen in Brendan O'Brien
  • Igrajo: Adam Devine, Zac Efron, Anna Kendrick, Aubrey Plaza in drugi

Kako najti zmenek za poroko