Ko boš prebrala TOLE, se boš zavijanju daril ODPOVEDALA za vedno 🎁

Uffff, priznamo, da o tem nikoli nismo razmišljali! 😱

Ko boš prebrala TOLE, se boš zavijanju daril ODPOVEDALA za vedno 🎁 (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2019

Tudi ti vsako leto z navdušenjem kupuješ zavijalni papir? 

Saj razumemo, res lepi motivi, posebno vzdušje ob zavijanju, tisti osebni pristop k darilu - vse to nas vsako leto prepriča v nakup zavijalnega papirja. A mogoče bi vseeno letos ubrali drugačno, okolju bolj prijazno pot, kaj praviš?

Kljub vsej čarobnosti je december in predvsem čas praznikov izjemno, celo čisto preveč potrošniško obarvan, v tem času pa ljudje ustvarimo tudi na kupe odpadkov, ki so  tem obdobju še toliko bolj nepotrebni. Samo na božično jutro so smeti polne raztrgane papirja, trakov, škatel in celofana. 

Čas je, da nekaj spremenimo tudi v prazničnih dneh in zakaj ne bi začeli pri papirju za zavijanje daril?

Če malce preletimo številke, že zgolj Američani vsako leto pokupijo za 7 milijard! dolarjev papirja za zavijanje daril, po božiču pa več kot polovica tega papirja končna v smeteh.

Seveda vsi želimo, da darila za naše najbližnje izgledajo lepo, a lep izgled se da doseči tudi na drugačne načine, ki ne zahtevajo tolikšnih količin zavijalnega papirja. Tvoj prvi korak k spremembi je lahko že ta, da se odločiš za nakup takšnega, ki je recikliran in ga je možno tudi ponovno reciklirati.

V tem primeru papir z bleščicami, metalik izgledom ali kaj podobnega seveda odpade.

Naslednja alternativa papirju je tudi ...

... darilna vrečka, ki se bo zagotovo ponovno uporabila. Medtem ko z zavijalnim papirjem res ne delamo lepo, vrečke redkokdaj pristanejo v smeteh že po prvi uporabi.

Če želiš malce drugačen izgled za darila, jih lahko zaviješ tudi v časopisni papir in okrasiš s svežim smrečjem, pozabavaš se lahko tudi s škatlami za čevlje in jih čisto po svoje urediš. 

Možnosti je res neskončno, uporabi domišljijo in ho, ho, ho, vesel božič! 🎁

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: TO je 5 najbolj magičnih INSTA kotičkov adventnega Zagreba 🎄

Priporočamo tudi: Indira Ekić objavila daaaaleč najbolj SEKSI fotko doslej! 🔥