Kmalu: Slovenska konferenca o digitalnih komunikacijah DIGGIT

V torek, 6. junija 2017, bo v Grand hotelu Union v Ljubljani 6. slovenska konferenca o digitalnih komunikacijah. Osrednje predavanje bo tokrat namenjeno digitalni transformaciji, kjer bosta v ospredju digitalna tehnologija in človek.

Na 6. Diggit-u se bodo se bodo za zlate in velike nagrade potegovala digitalna orodja, kanali, strategije in druge digitalne rešitve. Prijave del so odprte do 28. aprila. (foto: arhiv organizatorja) arhiv organizatorja
25. 4. 2017

O tem bo govoril mednarodno znani marketinški strokovnjak Steven Van Belleghem (na fotografiji spodaj), ki je prepričan, da kljub vsej avtomatizaciji in robotizaciji podjetja brez človeškega odnosa ne bodo uspevala.

Program 06. Diggit-a postavljen v štiri tematske sklope, ki so po besedah letošnje programske direktorice Urške Saletinger relevantni in nujno potrebni za razumevanje današnjega pestrega digitalnega ekosistema:

"Cilj zastavljene programske sheme je, da vsak obiskovalec odnese domov vsaj eno novo idejo, ki jo lahko uporabi v svoji delovni praksi že jutri. V skladu s tem smo k sodelovanju povabili govorce, za katere vemo, da lahko trenutno na slovenskem področju to tako vsebino zagotovijo."

Med letošnjimi govorci je med drugimi tudi Matevž Klanjšek iz Celtre, ki je prepričan, da je 2017 leto, ko smo mobilno pravilno nastavili. Kaj natančno s tem misli, bodo udeleženci izvedeli 6. junija.

Kaj prinašajo navidezna resničnost, mešana in obogatena resničnost bosta povedala Katarina Kresić, Viar, in Sebastian Požlep, Art Rebel.

Kako »Chief Innovation Officer« razume digitalno bo razložil dr. Alexis Zrimec, Abelium. Da posedovanje dobrin postaja preteklost, prihodnost pa se kaže kot storitev, pravi Marko Javornik, Comtrade Digital Services. Timotej Gala, IAB Slovenija, bo predstavil izsledke raziskave digitalnih investicij v Sloveniji, Evropi in svetu.

Prav tako v okviru glavnega programa bosta Marius Ivanovas, Httpool Baltics, in Luka Žnidaršič, Httpool Slovenija, govorila tudi o personaliziranih marketinških aktivnostih za prave poslovne odločitve.

S Petrom Mesarcem, Red Orbit, bodo udeleženci izvedeli več o KPI-jih, ki usmerjajo uporabniško izkušnjo spletne strani. Ana Mirković, Digital Communications Institute, bo razkrila, zakaj se je za dober marketingu na družbenih omrežjih pomembno naučiti poslušati. Tim Cain, Digital First Media, in Damjan Planinc, Get.in, bosta udeležence peljala čez 7 korakov do odličnega nativnega oglaševanja.

Borba za digitalne velikane

Že četrtič zapored bo na Diggitu potekal izbor najboljših digitalnih praks. Kdo bo slavil ob prejemu zlatih in velikih nagrad diggit bo odločila desetčlanska žirija pod vodstvom Lidije Rakuša,  vodje oddelka oglaševanja v Lidl Slovenija, ki pravi: »Letošnja žirija bo iskala digitalne presežke, ki naš čas in naš dan naredijo preprosto boljši.«

Agencije in drugi prijavitelji, ki ustvarjajo digitalne vsebine, imajo na voljo kar osemnajst tekmovalnih kategorij. Prijava del pa je mogoča do 28. aprila.

Žirija bo na podlagi strokovne ocene med vsemi zlatimi nagrajenci izbrala še štiri prejemnike velikih nagrad, in sicer za najboljšo digitalno inovacijo, najcelovitejšo digitalno strategijo, najizvirnejše digitalno oglaševanje in najzgovornejše družbene medije.