Kmalu: Otvoritev 4. sezone Maestra™, odpuljenega improvizacijskega tekmovanja

Improvizacijsko gledališče Ljubljana – IGLU v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC, Impro ligo, Slovenskim narodnim impro gledališčem - SNiG, Improškami, Lastniki humorja in KUDom Kiks predstavlja Maestro™, licenčno tekmovanje za impro prestol.

Kmalu: Otvoritev 4. sezone Maestra™, odpuljenega improvizacijskega tekmovanja (foto: arhiv KD IGLU) arhiv KD IGLU
9. 10. 2017

Format, ki že vrsto let zabava polne gledališke dvorane po celem svetu, je zasnoval eden gurujev impro gledališča Keith Johnstone, pri nas pa se bodo igralci za titulo najboljšega improvizatorja borili že četrto leto zapored.

Letos bo tekmovanje še posebej napeto, saj bodo na enem odru stali člani najboljših slovenskih impro kolektivov!V okviru enega večera se sicer med seboj pomeri 13 improvizatorjev in improvizatork, ki jim impro režiser postavlja različne izzive – včasih morajo igrati prizor v filmskem žanru, včasih lahko vsak pove samo eno besedo naenkrat, spet tretjič morajo peti ali plesati ali pa odigrati prizor s predsednikom države in vesoljcem.

Pri tem, kako bo potekala predstava, pa ključno vlogo igrajo tudi gledalci, ki s svojimi predlogi postavijo temelj prizorov in z glasovanjem odločijo, kateri improvizatorji so jim bili najbolj všeč.

Tisti, ki dobi največ točk, je ob koncu večera okronan z naslovom Maestro večera!Otvoritveni Maestro™ bo že v torek, 10. oktobra 2017, ob 20.00 v SiTi Teatru BTC,

za naslov prvega Maestra pa se bodo borili Juš Milčinski, Jan Hrušovar, Sara Šoukal, Katarina Veselko, Tim Kern, Mojca Zupančič, Jaka Šubic, Maja Trampuš in drugi.

Tekmovanje se bo nato odvijalo vsak drugi torek v mesecu, vrelišče pa bo doseglo junija, ko se bodo na zaključnem večeru pomerili vsi Maestri sezone.


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri