Kmalu: glasbeno-plesna-gledališka predstava Ciganka

V soboto, 18. aprila, ob 20. uri si v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani lahko ogledaš glasbeno-plesno-gledališko predstavo Ciganka.

Kmalu: glasbeno-plesna-gledališka predstava Ciganka (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
23. 3. 2015

Ciganka je zgodba, posvečena ciganski duši, ki se nam skozi predstavo razkriva v prepletanju plesa, glasbe in poezije.

Zasnovana je na sodelovanju med izvajalci, ki se poleg umetniške zvrsti razlikujejo tudi po narodni in etnični pripadnosti ter po tem, od kod prihajajo.

Tako na odru med predstavo in množico sodelujočih srečamo Rome in Nerome, ljudi iz Slovenije, Srbije, Rusije, Ukrajine ... Srečamo, plesalce, igralce, glasbenike ...

Karavana se na svojem Lungo drom, dolgi poti, ustavi. Tako kot se ustavlja že tisoč let. Ciganke, cigani in cigančice nam na stežaj odprejo vrata v romantični svet in nas povabijo, da s kumpanijo preživimo dan v taboru, kjer se že po prihodu zgodijo zapleti.

Ciganski temperament hitro zaneti ogenj, tako v ljubezni kot tudi v odnosih z Gadjom in zakonom. In Ciganka to izkusi na lastni koži. Ogenj pa gori močno in usodno, a hkrati tudi hitro izgori. In na pogorišču se praznuje in pleše in poje. Še posebno takrat, ko se na križišču srečata dve kumpaniji, ko si izgubljeni bratje in sestre padejo v objem.

Več o predstavi in informacije o vsotpnicah najdeš na spletni strani cd-cc.si/sl/gledalisce-in-ples/ciganka.