Kino Šiška gosti: Ni vse zgoraj, kar je spodaj!

V Centru urbane kulture Kino Šiška so pred dnevi odprli fotografsko razstavo Ni vse zgoraj, kar je spodaj fotografinje Mankice Kranjec, fotografinje, ustvarjalke, novinarke in še kaj.

Kino Šiška gosti: Ni vse zgoraj, kar je spodaj! (foto: David Lotrič) David Lotrič
30. 5. 2012

Pohodna razstava, ki jo je avtorica pripravila v okviru plesnega festivala CoFestival, zajema 49 podob, ki jih je posnela na svojih poteh po različnih koncih sveta.

Obiskovalci so se minulo soboto tako lahko dobesedno sprehodili po poteh vse od Londona in Berlina, pa do Bangkoka, Balija, prek Indije, vse do New Yorka, Los Angelesa in San Francisca. Na tokratnem odprtju so svoj pogled usmerjali na tla, po fotografijah hodili, se sprehajali med različnimi kraji in socialnimi prostori ter si sproti ustvarjali zgodbo za zgodbo.

»Vsak obiskovalec si lahko podobe, prilepljene na stopniščni pod interpretira po svoje. Ljudje večkrat gledamo na tla, a le redko jih dejansko opazujemo, zato je ta razstava odlična priložnost, da ljudje vidijo, da se tudi spodaj včasih skriva tisto, kar je nemogoče videti zgoraj. Sive stopnice so tokrat oživele in zanimivo je opazovati obiskovalce, kako s sklonjenimi glavami opazujejo vsak svoj korak, ki ga bodo napravili. Vsaka stopnica je drugačna in šele ko se človek večkrat sprehodi po stopnišču gor in dol – ali obratno, vidi, da se dejansko sprehaja skozi prostor in čas,« je Mankica povedala ob odprtju.

Razstava Ni vse zgoraj, kar je spodaj! bo na ogled na stopnišču Kina Šiška vsak dan vse do 8. junija 2012.

P.S.

Če te o Mankici zanima več, obišči njen blog Let's go fishing for a dream ali spletno stran, na kateri skupaj z mamo Vikico predstavljata svoje izdelke – dišeče dobre vile. Prav tako pa tudi preberi, kaj sta z mamo povedali v članku Več kot mama in hči povedali za bralke Cosmopolitana.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri